DİĞER AFET BÖLGELERİNE YARDIMA

DİĞER AFET BÖLGELERİNE YARDIMA

İlimiz önceki valisi 20 Mayıs 2022 de ilimizden ayrılarak Şanlıurfa Valisi olarak göreve başlayan büyük deprem sonrası Salih Ayhan, Şanlıurfa'da ki arama ve kurtarma çalışmalarında sona gelindiğini duyurdu.

Türkiye, deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışıyor.

Depremden etkilenen illerden birisi olan Şanlıurfa'da çalışmaların sonuna gelindiği bildirildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada;

"İlimizde enkazlardaki arama-kurtarma çalışmalarımızın sonuna geldik çok şükür. Bizler yaralarımızı sarmaya devam ederken, diğer şehirdeki kardeşlerimize de destek olacağız. Tüm ekiplerimizin emeğine, döktükleri alın terine sağlık!" dedi.

Merkezi Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken Ayhan'ın açıklamasıyla arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı il sayısı 9 a düştü.

Büyük yıkımların olduğu depremle ilgili olarak Ayhan'ın yaptığı açıklama ile birlikte Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD), 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma neden olduğu 10 ilin arasındaki Şanlıurfa’daki çalışmalarını tamamladı açıklaması geldi.

AFAD, Urfa’daki arama kurtarma ekiplerinin çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edildiğini duyurdu. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Ekiplerimiz, Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını tamamlamıştır. Şanlıurfa'daki arama kurtarma Ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir."



Anahtar Kelimeler: DİĞER BÖLGELERİNE YARDIMA