DEVLETSİZ CUMHURİYET

DEVLETSİZ CUMHURİYET

Bilimle, sanatla, eğitimle gündemi belirleyip Sivas’ın önünü açması gereken Cumhuriyet Üniversitesi akıl almaz skandallarla çalkalanıyor. Bir çok hukuksuzluk ve usulsüzlüğün kol gezdiği dev yapıda, son olarak çok amaçlı salonda CHP`nin 90. yıl kutla

Bilimle, sanatla, eğitimle gündemi belirleyip Sivas’ın önünü açması gereken Cumhuriyet Üniversitesi akıl almaz skandallarla çalkalanıyor. Bir çok hukuksuzluk ve usulsüzlüğün kol gezdiği dev yapıda, son olarak çok amaçlı salonda CHP`nin 90. yıl kutlamalarında alkol yasağına rağmen alkol sunumu, sosyal tesislerin kapatılarak yılbaşı gecelerine alkollü partilerin düzenlendiği, kampüs içerisinde rektör yardımcılarının çocuklarının kadehlerle pozlar vermesi gündemde yerini aldı. Yine bu konu ile ilgilide soruşturma aşamasında olduğu ise gazetemize gelen bilgiler arasında...

 1974 yılında kurulan ancak bugüne kadar hak ettiği derecede olamayan Cumhuriyet Üniversitesinde yaşanan skandal niteliğindeki olaylar hız kesmeden devam ediyor. Kimin dur diyeceği ise merak konusu.

Bitmiş durumdaki hastanesi, yeni kurulmuş üniversitelerle dahi yarışamayacak hale gelmiş bilim yuvasında gündeme gelen skandal detirtecek şekildeki iddialar dudak uçuklatıyor.

Özellikle 2012 yılında yapılan seçimlerde üniversitenin gelişmemesine sebep olarak gösterilen kadavra zihniyetinden kurtulması için gazetemizde dahil şehrin tamamının destek verdiği Rektör Faruk Kocacık`ın sergilemiş olduğu yönetim kamuoyunda ve gerekli mercilerde büyük eleştirilere neden oluyor.

26 Mayıs tarihli gazetemizde Varan 4 "Oğula Büyük Kıyak" başlıklı tamamen sorulardan oluşan haberimize karşı bir açıklama yapılamazken soruşturmaların devam ettiği bunlarla ilgili raporların hazırlandığıda bilgiler arasında yer alıyor.

YÖK Başkanlığı`ndan, Türkiye`deki tüm üniversite rektörlükleri, Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü ve Vakıf Meslek Yüksek Okulları Müdürlükleri`ne gönderilen genelgeye göre üniversite kampüsleri içinde bulunan sosyal tesislerde içki kullanımı ve satışı yasaklanmasına rağmen Cumhuriyet Üniversitesinin bu yasaklara kadehlerle karşılık verildiği iddiları gündemde..

CHP’nin 2 Kasım 2013 tarihinde 90.yıl kutlamalarında Üniversitenin büyük salonunda üniversite personeli tarafından alkol servisi yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Alkol yasağı olmasına rağmen 31-12- 2013 yılbaşı gecesi üniversitenin sosyal tesislerinin kendi gurupları içinde kapatıldığı ve Dekan Yardımcısı Haldun Sümer ile Dişhekim yardımcısı Levent Özdemir’in facebook sayfalarında bunu ifşa etmeleri ise yadırgandı.

Bununla birlikte kampüs içerisinde alınan alkollerin yasaklara rağmen fotolarının sosyal medyada paylaşılması ise yönetimin konuya duyarsız olduğunu mu yoksa desteklediğine dair bir imare olduğu da sorgulanıyor.

Bununla birlikte bir çok konu hakkında soruşturma içerisinde olan Cumhuriyet Üniversitesinin yine bu konu hakkında da soruşturma aşamasında olduğu bilinirken net ve ispatlı bu olaylar karşısında nasıl bir yaptırım uygulanacağı merakla bekleniyor.