DEVLET YAPTI, SİVAS UNUTTU

DEVLET YAPTI, SİVAS UNUTTU

Nüfusu bir ilçe nüfusu kadar olan Kılavuza bulunan Toki Konutları sahipsizlik yaşıyor. Toki?nin dar gelirliler için yaptığı konutlar, ilgisizlik nedeniyle toplama kamplarını hatırlatıyor. Devletin yaptığı bu yerleşim yerini, Sivaslı yetkililerin unutması

Nüfusu bir ilçe nüfusu kadar olan Kılavuza bulunan Toki Konutları sahipsizlik yaşıyor. Toki’nin dar gelirliler için yaptığı konutlar, ilgisizlik nedeniyle toplama kamplarını hatırlatıyor. Devletin yaptığı bu yerleşim yerini, Sivaslı yetkililerin unutması anlaşılamıyor.

Belediye sınırları için de olup, Belediye hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanamayan insanlar, neden hakkaniyet ölçüsü dâhilinde sorunlarının çözülmediğini sorguluyorlar.

Nüfusu küçük bir ilçenin nüfusuna denk olan Toki’de, kasap, eczane ve donanımlı bir market bulunmuyor. Yolları çöken, çevre düzenlemesi olmayan Toki, sanki Afrika’daki bir toplama kampını andırıyor.
İhtiyaçlarını gidermek için çarşıya inmek zorunda olan Toki sakinleri, Belediye arabalarından elleri poşetlerle eşya taşımak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.
Her binanın çevre düzenlemesinin de üstün körü yapıldığı bir yana sanki Belediye sınır dışındaymış gibi unutulmuş bir hal içinde olması ise tam bir şaşkınlıklar serisini oluşturuyor.
Toki’nin yollarının yapılması ve çevre düzenlemesi için orada villalar olsa nasıl bir muamele görürdük diye de soru soran mahalle sakinleri, Belediye hizmetlerinden de yeterince hizmet almayı beklediklerini vurguluyorlar.
Toki’nin bu içler acısı halinin Afrika’daki toplama kamplarını andırdığını belirten bir çok Toki sakini, şehir yöneticilerinin, neden gelip dertlerini dinlemediklerini merak ediyorlar.
Son alınan kararla ismi Ahmet Turan Gazi Mahallesini dönüşen yerleşim yerine ise hala kendilerine mahsus halk otobüsleri gelmiyor. Çarşıya gitmek için birkaç mahalle dolaşmak zorunda kalan insanlar, yarım saat kırk dakkada çarşıya inmek zorunda kalıyorlar.