DEVLET KİTAP VERİYOR KAYNAK KİTAPLAR KULLANILIYOR

DEVLET KİTAP VERİYOR KAYNAK KİTAPLAR KULLANILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı?nın ücretsiz ders kitapları dağıtmasına rağmen, okullar gerek kitapçılarla, gerekse dershanelerle işbirliği yaparak kaynak kitaplara yönelmeye devam ediyorlar. Okullarda kitapçıların kol gezdiği gözlemlenirken, kaynak kitapların ası

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz ders kitapları dağıtmasına rağmen, okullar gerek kitapçılarla, gerekse dershanelerle işbirliği yaparak kaynak kitaplara yönelmeye devam ediyorlar. Okullarda kitapçıların kol gezdiği gözlemlenirken, kaynak kitapların asıl kitaplar gibi kullanılıyor olması ise tepki çekiyor.

Sivas’ta eğitim adına yaşanan garabetler bitmeden devam ediyor. Birçok bilinçsizlik nedeniyle ilkokul ikinci sınıftan itibaren özel kurslara ve etüt merkezlerine yönlendirilen öğrenciler, gelecekte psikolojik rahatsızlık içine mi atılıyor yorumlarını beraberinde getiriyor. Devletin ücretsiz kitap vermesine rağmen, kaynak kitap almak için yarışan okullar, daha da olmazsa etüt merkezlerine ve özel derslere öğrencileri yönlendiriyorlar.

Sivas’ta ki hemen hemen okulların birçoğunda ilkokul birinci sınıftan itibaren Resim, Müzik gibi sanat derslerinin işlenmediği ve onların yerine Matematik türü derslerin işlendiğine dikkat çeken eğitimciler, sıkı bir matematik verilen öğrencilerin psikolojik arızlara hazırlandığı görüşünü dile getiriyorlar.

Devlet kitap verdiği halde, test merkezlerinden kitapçıklar alıp bu sene LYS’ye girecekmiş gibi çocukları sınavlara hazırlayan birçok eğitimciye ise Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünün müdahale etmediği vurgulanıyor.

Hatta bazı okulların onlarca kaynak kitap aldırdığı gözlemlenirken, devletin verdiği kitaplar ile eğitim öğretimin neden yapılmadığı merak ediliyor.



İbrahim
30.10.2013 15:24:46
Sayın, posta gazetesi çok iyi bir konuya degindiğiniz için teşekkür ederim. gazipaşa ilköğretim okulunda da aynı kitapları aldırdılar 70-80 tl.verip aldık devletimizin verdiği kitaplar ne olacak, bu konuyla ilgili il milli egitim müdürlüğüde duyarsız kalıyor.ilginize teşekkürler.

sivasli
30.10.2013 15:23:45
bak iyi bir konuya değinmişsiniz ben veli olarak bu olaydan muzdarıbim çünki kaynak kitapları aldıttırıyor öğretmen ve devletin verdiği kitabi kullanan yok cezası nerde o da yok milli eğitim de biliyor bunu ama uğraşmıyor çocuklar okulda yazı yazmayı unuttu be nedenmı hep test hep test başka bişi yok eve çocuk geldiğinde ne yaptınız diye sorduğumda test diyor başka yazı varmı yok bu nasıl bir eğitim sistemi MİLLİ EĞİTİMİN BU KONUDA BİRŞEYLER YAPMASI GEREK ACİL tarafından..

orhan
30.10.2013 17:52:16
Şikayetlenmekte haklısınız fakat Allah rızası için eğer eğitimci iseniz konuşun yok değilseniz susun derim .Dağıtılan kitaplar ile öğrencilere bir şeyler vermeye kalkar iseniz bu çocuklar hiç bir şey öğrenemez çünki dağitılan kitaplar masal anlatıyor.AÇIN İLKOKUL 5 MATEMATİK KİTABINA BİR BAKIN VEYA HERHANGİ BİR DERS KİTABINA NE DEMEK İSTEDİĞİMİ DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ.Eğer öğretmenler kaynak kitap vermesin bu açık hiç kapanmaz.

ZORLA MI?
30.10.2013 09:32:13
kitaplar süperde biz mi bilmiyoruz sayın süper veliler.veliye kitap aldırınca zevkten dört köşemi oluyoruz zannedersiniz? İSTEMİYORSANIZ ALMAYIN.ZORLA MI ALDIRIYORUZ.

mali
2.11.2013 09:58:26
Burada mesele kitap aldırılması meselesi olmamalı.Asıl mesele BELLİ KİTAPÇILARDAN BELLİ KİTAPLARIN çok ama çok FAHİŞ FİYATLARA aldırılıyor olması meselesidir.Yoksa KAYNAK kitap illaki aldırılır.MEB`in kitabı işe yaramaz,öğretmenleri de tembel ve yetersiz eğitimli.Bu bildiğimiz gerçekler...AMA SADECE BİR YERDE OLAN KİTAPTAN İSTENİRSE ve bu kitabın fiyatı başka illerde 5.75 /7.75 iken sivas`ta tek rakam 16 tl İSE BU ALENİ BİÇİMDE TİCARETTİR velinin İSTİSMARIDIR...uzatmanın lüzumu yok..bilgi yolu ve esen yayınlarında bu yıl resmen VURGUN yapıldı...2.5 milyonluk bir vurgun...bakın ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ,BAKIN SİVAS ANADOLU LİSESİ BAKIN SİVAS MERKEZ İHL...burdaki tam soygun...Cahil ve tembel öğretmenin işgüarın kurnazlığı,idarecinin liyakatsizliği,tüccarın kurnazlığı,VELİ`nin çaresizliği...

Ahmet Bulut
16.04.2020 13:24:47
Okumamı hızlandırmak istiyorum hayal dünyamı geliştirmek istiyorum milletime faydalı olmak istiyorum hikayeyelerin heyecan verici olmasını istiyorum