DEPREME İNAT ÜRETİM SEFERBERLİĞİ

DEPREME İNAT ÜRETİM SEFERBERLİĞİ

Ülkemiz büyük bir felaketler zinciri yaşadı. 10 ilimizi etkileyen deprem tüm ülkemizde ilan edilmemiş bir seferberlik başlattı. 7den 77 ye tüm insanlarımız deprem bölgelerinin ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışıyor. İlk etapta su yemek ihtiyacı için ikinci etapta ısınma ve korunma ihtiyaçları için çalışmalar yapılıyor Şüphesiz acımız çok büyük depremde kaybettiklerimizin acısını yüreğimizde gün geçtikçe daha fazla hissedeceğiz. Ama atalarımızın dediği gibi çok ölenle ölünmüyor .Toparlanmak ve bu felaketin verdiği zararları en kısa zamanda telafi etmemiz gerekiyor.

Sizlerin de bildiği gibi ülke ekonomisinin %10 nu bu bölge oluşturuyor. Ve ihracatımızı % 11 bu bölgeden yapılıyor En önemlisi de ülkemizdeki bazı sektörlerin ana girdi malzemelerini buradaki fabrikalara üretiyor .Kısacası bubölgedeki fabrikalarımız hem orada yaşayan insanlarımız için hem de ülkemizde oradan malzeme tedarik eden firmalarımız için  ve ekonomimiz için çok önemli.

Devletimize, sanayicilerimize ve organize sanayi bölge yöneticilerine çok görev düşmektedir .Temel ihtiyaçlar için başlattığımız seferberliği deprem bölgesindeki Fabrikalarımızın en kısa zamanda üretime geçmesi için , deprem bölgesinde Üretim seferberliğini başlatmamız gerekiyor.

İlk etapta organize sanayi bölgeleri arasında iletişim ağı oluşturulmalı ve deprem bölgesindeki fabrikaların ihtiyaçları belirlenmeli.

Kısa zamanda üretime başlaya bilecek fabrikalardan başlayarak elaman ihtiyacı, malzeme ihtiyacı ,tezgahlar için gerekli yedek parça ihtiyaçları temin edilerek hızlı olarak ulaştırılmalı.

Deprem bölgesinde binası yıkılmış fabrikalara için geçicide olsa faaliyetini sürdürebileceği binalar temin edilmeli ki bu konuda Sivas’ta büyük bir potansiyel var. Organize sanayi bölgelerimizde üretim yapmayan fabrika binaları bu sanayicilerımıze geçici veya daimi geçici veya isterse daimi olarak tahsis edilebilir.

Şehirlerimizdeki yurtlara yerleştirilen depremzedelerden çalışmak isteyen kalifiye elamanlar tespit edilerek fabrikalarımızda çalıştırıla bilir .hem fabrikalarimizin kalifiye elaman ihtiyacı karşılanmış olur hem de büyük bir depresyon yaşamış insanlarımız çalışarak azda olsa sıkıntılarından kurtulmuş olur.

Kısacası üretim seferberliği başlatırsan ve insanlarımızdan destek istersek ben inanıyorum ki bizim insanımız  çok güzel çalışmalar yapacaktır.Yeter ki devlet yetkilerimiz sanayicilerimizin önünü açsın  koordine olmalarını sağlasın.



Anahtar Kelimeler: DEPREME ÜRETİM SEFERBERLİĞİ