DEMİRYOLLARINDA DEVRİM

DEMİRYOLLARINDA DEVRİM

DEMİRYOLLARINDA DEVRİM

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak Demiryollarının 156. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Hükümet tarafından demiryolları kuruluşunun dışlanmaktan kurtulduğunu belirten Albayrak, böyle bir tablo içerisinde sorunları kamuoyuyla paylaşmak istediğini kaydetti.

Gerçekleri görmek için tren yoluna mevcut demiryollarına karayollarına, hava meydanlarına limanlara, boru hatlarına, konteynır terminallerine bakılması gerektiğinin altını çizen Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Nurullah Albayrak, ?Şu anki sistemimiz doğru mu? Değilse doğrusu nedir? Doğru değilse realize edilebilir mi? Türk Ulaşım Sendikası olarak Demiryollarımıza çok önem veriyoruz, Demiryollarının ve demiryolcularının standartlarını yükseltmek için gerekli çalışmalarımız devam edecektir? dedi.

Yetkililerin dikkatini çekebilmek için halkın demiryolu taşımacılığına önem vermesi gerektiğini belirten Albayrak, bu sayede her yıl on binlerce insanlarında trafik kazalarında kaybedilmesinin önüne geçilebileceğini belirtti.

Albayrak şöyle devam etti;

?Modern demiryolculuk karayollarına göre ileri derecede çevrecidir. Bu husus birim mesafe başına tüketilen enerjinin karayollarına göre nispetin düşüklüğünün ötesinde sistemin elektrikle çalışmaya uygunluğunun yanı sıra daha az gürültü yapması sonucu gerçekleşir.

Dahası demiryolculukla tünel ve yer altı güzergâhlarının tercihi mümkün olabilirken bunların yanı sıra özellikle rampa çıkışlarında sarf edilen enerjinin bir kısmı inişe geçildiğinde kazanılarak besleyici sistem transfer edilebilmektedir.

Bütün bunlara ilaveten demiryolu terminallerini özellikle yolcu taşımacığı açısından çok yoğun nüfuslu şehirlerde bile kentin merkezi yerinde yeraltında tesis etmek mümkündür bunun sonucunda ise, Avrupa ve ABD?nin şehirlerarası uçak seferleri kaldırılmakta onun yerine demiryolu taşımacılığının büyük ikame edildiği görülmektedir.

İşte bu şekilde belirtilen nedenlerle gelişmiş ülkelerde demiryolu taşımacılığı giderek yoğunlaşan boyutlara ulaşmaktadır. Şurası muhakkaktır ki 21.yüzyıl kara taşımacığılında demiryollarının payı hızlı bir artış gösterecektir.?

Albayrak, bu vesile ile tüm demiryolu personelinin demiryollarının 156.yılını kutlat hayatlarında sağlık, başarı ve mutluluk diledi.



Anahtar Kelimeler: 0