DEĞİŞİM ve ETİK!

DEĞİŞİM ve ETİK!

DEĞİŞİM ve ETİK!

Nedir değişim, eskinin hükmünü yitirmeye başlayıp, yeninin ayak seslerinin duyulmaya başladığı andır.

Burada değişimle birlikte iki yeni kavram daha öne çıkıyor ki, biri eski, biri yeni? Eski ve yeni kavramları kişiye, kişinin dünya görüşüne, baktığı pencereye, gördüğü şeye karşı değişkenlik gösterse de, eski eskimiştir bir kere?

Eskinin hükümranlığında değişen Sivas?a bakmak, değişimi görmek, değişmek?

Değişiyoruz, değişirken gelişiyoruz

Ağır sanayimiz almış başını gitmiş, kocaaaaaa organize sanayi bölgesinde yer boşluğundan yer bulamıyoruz?

Tasvip etmesem de, her ne kadar küçük esnafı bitirdiğini düşünsem de, şehrimizin beş köşesine kurulmuş, haftanın her gününde çoluk çocuk ailecek çıkıp gezilen her güne bir dev AVM kurulmasına ön ayak olanları, değişimcileri tebrik etmek, destek olmak lazım.

Şehirde kişi başı gelir 15 bin dolara gelmiş, bu para birkaç kişinin cebinde değil de vatandaşa eşit oranda pay edilmiş?

Şehrin 2023 vizyonu diye ortaya atılmış, sırf kavram kargaşasına dönmesin diye 2023?e uzanan yolda onlarca sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek, değişimin ta kendisidir. Nedir bunlar turizmin t?si olmayan şehirde tüm tarihi ve turistik mekanların tadilatları tamamlanmış restorasyonları bitirilmiş, tüm bunlara ön ayak olmuş, söz sahibi bir TSO?

Uyanın artık, değişimin içinde müdahil olmak, karınca misali safınızı belli etmek için geç kalmış değilsiniz? Değişin, değiştirin?

Yukarıda unuttuğum bir kavram daha var ki es geçmemekte fayda var, bu günlerde ağızlara pelesenk olmuş, ETİK!... Nedir Etik, seçim çalışmaları içerisinde, karşına çıkabilecek muhtemel rakiplerin olduğu listeleri oluştururken alakasız meslek gruplarını bir araya getirmek. Etik budur işte hem de Etik?in babası?

Haftaya görüşmek üzere, sağlıcakla kalın?

o_karahan@hotmail.com



Anahtar Kelimeler: 0