DEĞERLİ OKUYUCUM SADECE OKUYUP GEÇME

DEĞERLİ OKUYUCUM SADECE OKUYUP GEÇME

Sevgili Sivaslılar bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Ben geleceğimiz gençleri ilgilendirdiği için çok önemli buluyorum.

Son aylarda ülke olarak depremlerle uğraşıyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas tada önleyici tedbirler alınmaya çalışılıyor. Bu cihatta yapılan kontroller sonucu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi binaları riskli göründüğünden bu binalarda eğitim yapılmamasına , öğrencilerin başka okulda  eğitime devam etmesine karar verildi .Ancak bina sıkıntısı olduğu için eski binadaki atölyelerin içinde olan makine ve cihazlar bir depoya taşındı.

Duyduğuma göre ikinci meslek lisemiz olan Sivas meslek ve teknik Anadolu Lisesi müdürü Bu makine ve cihazları kendi okullarındaki atelyelerde kullanmak için milli eğitim müdüründen talep etmiş ama maalesef olumsuz cevap verilmiş yine bir söylentiye göre Sivas in büyük odalarının birinin oda başkanı ve yardımcısı da  bu cihaz ve makinelerin Sivas Meslek ve Teknik Anadolu lisesine verilmesini milli eğitim müdüründen talep etmiş ama maalesef onlara ’da olumsuz cevap verilmiş 

Bu duyduklarım eğer doğruysa çok üzücü çünkü 

-Bu cihaz ve makinalar genelde yurt dışından dövizle alınıyor. Çok pahalı ve çok hassas cihazlar Atalarımız ne güzel söylemiş işleyen demir ışıldar Bu makinalarda demirden olduğuna göre çalışmazsa Yağlanmazsa Depolarda paslanır Çürür kullanılmaz hale gelir . Bu makinaları bir kısmı CNC denen bilgisayarlı makinalar ve programlarının silinmemesi ve zarar görmemesi için elektriğin bağlı olması veya pilinin devamlı şarj edilmesi gerekmektedir .Aksi taktirde  makinaların bütün programları silinir .tekrar çalıştırmak için yurtdışından servis almak zorunda kalınır ve yurt dışına ciddi paralar ödenir.

Değerli okurlarım benim gönlüm bu işe razı olmuyor. sizde benim gibi düşünüyorsanız. Gücünüz neye yetiyorsa bu yanlıştan dönülmesi için bir şeyler yapın .Milli eğitim müdürüyle mi görüşürsünüz ,Vali beyle mi ,belediye başkanıyla mı ,milletvekilleriyle mi görüşürsünüz .Gelin vakit geçmeden bu yanlışa dur diyelim .Bu makineleri geleceğimiz olan gençlerimizin kullanmalarına vesile olalım.

Saygılarımla



Anahtar Kelimeler: DEĞERLİ OKUYUCUM SADECE OKUYUP GEÇME