DANİŞMENT 15. SAYIDA

DANİŞMENT 15. SAYIDA

Sivas Merkez Danişment İlkokulu?nda beş yıldı çıkan Danişment Gazetesi 15.sayıya ulaştı. ?Bir İnsan Değişir Dünya Değişir? temel ilkesi ile hareket eden gazete, çocukları hayata hazırlama amacı taşıyor.

Sivas Merkez Danişment İlkokulu’nda beş yıldı çıkan Danişment Gazetesi 15.sayıya ulaştı. “Bir İnsan Değişir Dünya Değişir” temel ilkesi ile hareket eden gazete, çocukları hayata hazırlama amacı taşıyor.

 

Sivas Merkez Danişment İlkokulu hiçbir okulda olmayan uzun süreli aylık gazete ile eğitime örnek olmaya devam ediyor.  Öğrencilerin okuma kültürü ve sanat bilincine katkı sunmayı hedefleyen gazete, yaklaşık 5 yıldır veli ve öğrencilerin nabzını tutuyor. Kişilikli ve kimlikli bireylerin yetişmesi temel amacı ile, kültürel değerlerimizin hissettirilmesi düşüncesi ile aylık olarak yayınını sürdüren gazete, eğitimin kalitesinin artırılmasına da karınca kararınca ışık tutuyor.

Yer yer velilerin de görüşlerinin alındığı ve velilerin eğitim anlayışını da irdeleyen gazete, sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde, “çocuklar masalsız büyümesin” adlı araştırma dosyaları ile de eğitime önemli katkılar sunduğu alınan bilgiler arasında..

“Biz Bu Ülkenin Geleceğiyiz” temel felsefesinden de yola çıkarak öğrencilerin gelecekte ülkelerine nasıl faydalı olmaları gerektiği konusunda da yol gösterilirken, yarınların yazarlarının yetişmesine de bir nebze ışık tutulmaya devam ediyor.

Bu gazete ve bu düşünce ile Sivas’ta aylık olarak okul gazete geleneğinin başlatıldığı vurgulanıyor. Yılda bir veya iki defa dergi anlayışı mevcut iken Danişment Gazetesi ve ondan önceki gazeteler yolu ile Sivas’ta aylık gazete kültürünün yerleşmeye başladığı belirtiliyor.

Osman Çelik’in yayın yönetiminde yol alan gazete 15.sayısı ile merhaba derken, daha nice sayı ve örnek çalışmalar ile Sivas eğitimine katkı sunacağı ifade ediliyor.