DAMDAN DÜŞEN ADALET STYLE

DAMDAN DÜŞEN ADALET STYLE

DAMDAN DÜŞEN ADALET STYLE

Merhabalar diyerek uzun ayrılık devresini kısa kesip benden beklendiği üzere bodoslama dalıyorum mevzuya?

Dünden bu güne değişen bir şey yok. En nihayetinde fazladan bir yargı paketi daha açılırken; nurtopu gibi 4 yargı paketimiz oldu. Böylece sayın başbakanın talimatı gereği Adalet BAKANIMIZ! sayın ! Sadullah Ergin mevzu bahis çocuk olayını dörtledi. Hani belki daha iyi çeker gibisinden.

Amma velakin açılan bu pakette de beklendiği gibi memur adı kalemden kağıda dökülmezken; İmralı adı altındaki muhterem şahıslara, devleti soyanlara ve de bürokrat yakınlarına yüzlerce hak tanındı. Uzun tutukluluklar bitti soygunlar vatana ihanetler uzadı gitti. Bu konuda sayın Adalet Bakanımız ile birlikte Başbakanımıza hürmetlerimi bizzat en derinden ve de içten iletmek boynumun en asli vazifesidir.

Sayın Bakan ! ne demişti; ?benim memurum Hakim ve Savcılardır? eee sayın BAKANIM katipler, mübaşirler, yazı işleri müdürleri ve bir çok adliye mensubu çalışan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı MALLARMIDIR ?

Onca sorun, stres, iş yükü ve de mobinge rağmen fedakarca sabahlara kadar çalışan bu personel kime aittir. Yoksa adliye çalışanları farkında olmadan Almanya Adalet Bakanlığına mı bağlandı. O halde bu arkadaşlar neden hala TL bazında maaş alıyorlar.

Son 6 yıl içerisinde döner sermayesi, fazla mesaisi, yol parası kesilip yemek parasını da Allah?a emanet alan bu adamlar ne işe yarar ne yer içer nasıl yaşar hiç düşündünüz mü ?

Katip imzası eksik diye dosya bozan Yargıtayda mı sorun yoksa sizde mi bilemedim.

Sayın Sadullah Ergin 4 ayrı yargı paketinde hükümlü ve tutuklular için çalışmasına elbette lafımız yok. Lakin bu dönemde unutulan adliye personelinin yaşadıklarını göz önüne alırsak bu nasıl bir çalışma nasıl bir zihniyettir çözemedik.

Aslında binlerce sorun altında ezilen yargı çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarının ekonomik olması Maliye Bakanlığını da rahatsız etmiyor mudur ? Unutmadan Hakim ve Savcı altında ezilen baskıya maruz kalan bu arkadaşlar bir iyilik düşünecek hiç mi bakan yok ki bu arkadaşları sahiplenip bağrına basacak.

Amma velakin bir de kazın diğer ayağı var. Tüm bu haksızlıklara ve baskılara uyum sağlıyarak sessiz kalan 50000 yargı çalışanın % 70?i (oran tahmini olarak sendika üye sayısına göre verilmiştir) de suçlu değil midir.

Neyse ben uzatmayayım en yakın zamanda içeriğini yolsuzluk yapan siyasiler ve görevini beceremeyen yeteneksiz bakanlar oluşturan 5. Yargı paketinde görüşmek üzere hoşça ve esen kalın.

Dip not olarak bir adliye binasına girince personele çok yüklenmeyin lütfen onlar zaten hayatın ve bakanlığın yükünü yeterince çekiyor ağır gelirsiniz.

Birde adliye koridorlarında başlarında huni ile gezerek ?damdan düştüm style? dansı yapanlarda kesin emekliliği gelmiş garip yargı çalışanlarıdır. Onlara da iyi davranın.                                                                                                                                                                                                        Erkan Ay



Anahtar Kelimeler: 0