CÜSAM ÇARIK MI GİYECEK?

CÜSAM ÇARIK MI GİYECEK?

Sivas?ın kültür insanlarınca tasarlanıp sistemleştirilerek, çalışması için altın tepsi içinde Üniversiteye sunulan, Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Araştırmaları Merkezi (CÜSAM) etkisizleştirilerek diğer iş görmez merkezlerden birine dönüştürüldü.

Sivas’ın kültür insanlarınca tasarlanıp sistemleştirilerek, çalışması için altın tepsi içinde Üniversiteye sunulan, Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Araştırmaları Merkezi (CÜSAM) etkisizleştirilerek diğer iş görmez merkezlerden birine dönüştürüldü.

 Rektörlük seçimlerinden çok önce, Sivas’ın kültür insanlarınca düşünülen, tasarlanan ve sistemleştirilen Kültür Araştırmalar Merkezi, büyük bir maharetle! etkisizleştirildi.

Şehir ile üniversite birlikteliğini sağlama temel amacı olan, Bilimsel ve kültürel farkındalıklar oluşturmak için ülke genelindeki güzel çalışmaları Sivas’ta da gerçekleştirme hayali için uğraşılan CÜSAM, “ununu elemiş eleğini asmış” bir hale dönüştürüldü.

Cüsam çalışmalarında, büyük heyecan ve umutla genç bir kadro ile gelecekte büyük işler yapıp, ırmağın ötesinde kalan ve Sivas’a tepeden bakan Üniversiteyi, şehirle bütünleştirip yarınların hayaline uzanan bir düşünce çalışması ortada iken, bu büyük hayali başta Rektör Faruk KOCACIK olmak üzere bir çok insanın törpülediği dile getiriliyor.

CÜSAM’da diğer merkezler gibi etkisizleştirilip bir kanara atılırken, Üniversitenin yine eskisi gibi içine doğru daralmasının devam edeceği vurgulanıyor.

Tarihi bir binada Türkiye’de eşine az rastlanılan bir merkez kurulması için büyük çaba harcayan yeni jenerasyonun bu gayretlerinin görmezden gelinip, Cüsam’ın “öldürülmesinin” Sivas’a yapılan en büyük kötülük olduğu iddia ediliyor.

CÜSAM çalışmalarının neler olduğu ise kamuoyu tarafından merak ediliyor. Birçok çalışma hayal edilmişken, sadece birkaç arşivin kazandırılmasının bir başarı olmayacağını dile getiren duyarlı birçok insan, etkin çalışmalara girilmemesini Cüsam’ın kurulmasına aykırı olduğunu dile getiriyorlar.

Başta Ali Şahin CANOZAN olmak üzere birçok kültür insanının önderliği ile derlemeler yapan Doğan KAYA’nın, Cüsam’ın felsefesini oluşturup oluşturmayacağı ise merak ediliyor. Derlemeleri ile tanınan Doğan KAYA’nın, Sivas kültüründe önemli yeri olan “çarık kültürü” ile ilgili bir çalışma yapıp, Cüsam yayınları arasında yayınlayıp kamuoyu ile paylaşması arzulanıyor...



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda