CUMHURİYET’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E AÇIK MEKTUP

CUMHURİYET’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E AÇIK MEKTUP

Sivas Cumhuriyet Üniversitesindeki Usulsüzleri ve Yolsuzlukları konu edindiğimiz köşemizde bu hafta Sayın Bakanımıza aşağıdaki açık mektubu iletmekteyiz.

Değerli Okuyucularımız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Haftanın Usulsüzlüğü köşemize yerel seçimler ve sonrasında gelen bayram tatili sebebiyle iki hafta ara vermiş bulunmaktayız. Yeniden siz değerli okuyucularımızla kavuştuğumuz satır aralarımıza hoş geldiniz.
Değerli Okuyucularımız, bu haftaki yazımızda Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK’e bir açık mektup yazma kararı aldık. Sayın Bakanımızın ekonomik buhran ve enflasyon ile verdiği mücadeleyi takip ve takdir etmekteyiz. Ülke ekonomisini tekrar rasyonel zemine taşımaya çalışan, her demecinde tasarrufu önceleyen ve ifade eden bakanımızın “Ben kağıdın arka tarafını da kullanıyorum, siz de kullanın” ifadesinden tasarrufun en küçüğünden en büyüğüne kadar büyük bir önem ifade ettiğini anlamaktayız. Bizler de bu anlayışla, Sivas Cumhuriyet Üniversitesindeki Usulsüzleri ve Yolsuzlukları konu edindiğimiz köşemizde bu hafta Sayın Bakanımıza aşağıdaki açık mektubu iletmekteyiz.
“Sayın Bakanım,
Ülkemizin içinde bulunduğu yüksek enflasyonun ve ekonomik sıkıntıların farkındayız. Rasyonel zeminden uzaklaşmış olan ekonomi trenini tekrar doğru raylara yerleştirmek için vermiş olduğunuz gayreti de görmekteyiz. Tüm bu zor şartlar altında sizlere tebliğ edilen bu görev ve sorumluluğun ancak gerçek bir hamiyet duygusu ile kabul ve icra edilebileceği kanaatindeyiz. Bu sebeple aldığınız kararlara saygı duymakla birlikte verdiğiniz emekler için de teşekkür ederiz.
Sayın Bakanım,
Tüm bu süreci atlatabilmek için milletimizin feraset sahibi olmasını, tasarrufta bulunmasını ve vergi ödevini dayanışma ruhu içerisinde yerine getirmesini talep etmektesiniz. Aynı minvalde kamu kurumlarının harcamalarına yönelik tasarruf tedbirlerinizi de takip etmekteyiz. Bu hususta desteğimizi belirtmekle birlikte, gözden kaçırdığınız bazı önemli noktalara da dikkatinizi çekmek isteriz.
Tüm çaba ve gayretleriniz ile doldurmak istediğiniz kesenin altında nasıl bir delik olduğunu  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi örneği ile sizlere iletmek istiyoruz. 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 12.05.2016 tarihinde devletin kamu bütçesinden 4.600.000,00 TL (Dörtmilyonaltıyüzbin Türk Lirası) bedel harcanarak inşa edilen C.Ü Yıldızdağı Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Uygulama Ve Araştırma Merkezi (YİSBAM) Binası (38 Odalı Bir Otel Yatırımı);  ilan ve duyuruya çıkılmaksızın, turizm ve ticari işletmelerin haberi olmadan, gerekli rekabet koşullarını oluşturmadan, 2886 sayılı kanunun 51/g pazarlık usulü yöntemi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından;  01.12.2022 tarihinde Buruciye A.Ş isimli şirkete yıllık 90.000,00 TL (Doksanbin Türk Lirası)  tutar ile ve her yıl TÜFE oranında artırım yapılmak suretiyle 10 yıllığına kiralanmış bulunmaktadır. 2016 yılındaki yatırım maliyeti 4.600.000 TL tutarın, 2022 yılının ilgili kiralama ayına göre revize edilmiş tutarı 18.670.851 TL’dir. Anlaşılacağı üzere 38 odalı bu kamu otel yatırımı, ilgili kurum tarafından 207 yılda kendisini amorti edecek şekilde kiralanmıştır.
Bir başka örnekte ise, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik Merkezi Binası, içerisinde 3 adet Sinema Salonu da olacak şekilde 11.07.2018 tarihinde 7.433.000,00 TL (Yedimilyon DörtyüzOtuzüçbin Türk Lirası) kamu bütçesi ile ihale edilmiş ve 2019 yılı sonunda tamamlanarak ilgili kurum tarafından teslim alınmıştır. Bu tarihten, 16.10.2023 tarihine kadar geçen sürede bu sinema salonlarında hiçbir etkinlik yapılmamış, salonlar kullanılmamış, kiraya verilmemiş, koltuklarına oturulmamış, kapıları dahi açılmamıştır. 16.10.2023 tarihinde ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yetkilileri,  “SCÜ Sinema Salonları Onarım İnşaatı İşi” ihalesi adı altında “90 cm olan basamak genişliklerinin 110 cm’e çıkarılması gerekçesi ile” bir ihaleye çıkarak, 584.445,00 TL (Beşyüzseksendörtbin Dörtyüzkırkbeş) TL, kamu harcaması yapmıştır. Onarım işinin tamamlanmasına müteakip 07.02.2024 tarihinde, yine ilan ve duyuruya çıkılmaksızın, gerekli rekabet koşullarını oluşturmadan, 2886 sayılı kanunun 51/g pazarlık usulü yöntemi ile kiralama işlemi yapılmış,  yıllık 120.000,00 TL (Yüzyirmibin Türk Lirası) bedel ile bu salonlar bir işletmeye 10 yıllığına kiralanmıştır. Elde edilen 5 yıllık kira geliri, mükerrer olarak yapılan bu masrafı ve neticesinde oluşan kamu zararını ancak karşılamaktadır.
Sayın Bakanım, 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde bu iki örnekten başka yüzlerce örnek olup, ortada milyonlarca lira kamu zararı bulunmaktadır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yapacağınız özel bir mali denetim ile, bahsetmiş olduğumuz hususun gerçekliğini görecek; kamuya ait gelirlerin burs, bağış vb. adlar altında kamu dışında özel şirket ve işletmeler ile vakıflara nasıl aktarıldığına şahit olacaksınız.
Sizlerden talebimiz kamu gelirlerini de detaylı bir şekilde takip etmeniz, kamuya ait gelir getirici kaynakların kurumlarda bulunan kötü niyetli ve liyakatsiz kişilerce yağmalanmasını engellemenizdir. Bu hususta gerçekleştirilen Sayıştay denetimleri yetersiz olup, bulgular yalnızca tavsiye niteliğinde kalmaktadır. Kamuya ait gelirlerin mali denetçiler aracılığıyla daha detaylı denetlenmesi, kamu zararına sebep olan idarecilerin yargılanması, zimmet suçunun özenle takip edilmesi en önemli taleplerimiz arasındadır. 
Ayrıca kamu kurumlarına liyakatli atamaların yapılması, kurumların daha sık denetlenmesi,
Özellikle özel bütçeli kurumlara ilahiyatçı yöneticiler yerine, iktisatçı yöneticilerin atanması  hususlarında taleplerimiz de bulunmaktadır. 
Sayın Bakanım, Taleplerimizi dikkate almanızı diliyor, saygılarımızı sunuyoruz”
Değerli Okuyucularımız, önümüzdeki süreçte bu mektubu ve benzer mektupları siyasi parti genel başkanlarına, milletvekillerine, ulusal medya ve basın kuruluşlarına ileteceğiz. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde; Rektör Alim Yıldız ve tüm kadrosunun hukuksuz işlemlerini, usulsüzlüklerini ve yolsuzluklarını ulusal basına da taşıyacak, memleketimiz ve sizler için elimizden gelen gayreti sarfetmeye devam edeceğiz.
Önümüzdeki hafta, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Haftanın Usulsüzlüğü Köşesinde yeniden görüşmek üzere. Esen kalınız. 


 

 



HALİL ÖZ
16.04.2024 10:24:01
AK PARTİYİ SİVAS TA BİTİREN ALİM YILDIZ ÜNAL KILIÇ VE ENİS BAHA DIR.EN AZ 7-8 BİN OYUNU GÖTÜRDÜLER AK PARTİNİN.

Pirkinikli hüsüün
16.04.2024 21:45:06
28 Şubat artığı bir adamı bir birime yönetici yaptılar. Yetmezmiş gibi bu sarhoşun tüm rezilliklerinin de üstünü kapatarak bu az muhterem çok riyakar zatın gönlünü hoş etmek adına herşeyi yaptılar. Sakallının işleri

Hesabı Sorulmalı
17.04.2024 09:30:53
Millet görüyor da, AK PARTİ görmüyor mu bu adamların neler yaptığını? İddialar araştırılmalı ve gerekiyorsa hepsi yargılanmalıdır, görev süreleri sona erecek zaten diye beklemek olmaz. Yoksa bu tarz idarecilerin yaptıkları AK PARTİ'nin üzerine kalıyor. AK PARTİ, bu usulsüzlüklere hesap sormaya başlarsa milletin güvenini kazanıp tekrar yükselişe geçer.

Çantacıçeto
20.04.2024 23:34:42
Çantacı çetonun yaptıkları araştırılsın. Üniversitenin mikseri karıştrmadıgıı bir yer yok. Usulsüzlükler abidesi feridun ile beraber villasina hastane inşaatından neler götürdüğü neler yaptırdığı, Villasinı yaptırmak için kimlere kadro verdirip malzeme aldığı kimlere borç taktigida araştirilsin. Her birimde kendi tanıdığı firmalara ihale verdirmek icin kimleri üstu kapalı tehdit ettirdiği rektöre kaç kere şikayet edilsede ne yalanlar söyleyip ne taklalar attığı da araştırılsın. Usulsüz atanıp baho ile sivas adliyesinde nasıl Yusuf Yusuf ederek gezdiği nasıl mahkemeyi ayarlayıp kararı değiştirdileri araştırılsın. Bir çift kuşa kimlere kadro verdirdigide araştırılsın. Üniversitenin tüm çiçek et hırdavat temizlik malzemelerine müdahale ettigide araştırılsın. Hangi ayyaş hocalarla ikili oynayıp rektorden habersiz düşüp kalktıgıda araştırılsın. Garajı ayarlayıp kendini özel şoförle evine bahçesine gittigide araştırılsın. Daha neler neler yazmakla bitmez ama rektörün bunlardan haberi yok. Bu tarafın bide ahireti var. Bakalım.

Çantacı ceto maşa mı?
27.04.2024 11:04:44
Çantacı ceto yorumuna istinaden yazdım her kim yazdıysa doğru tespit. Ancak emin olun rektörün herşeyden haberi var ve bu şahsi da gayet koruyor ve destekliyor. Rektörün düzeyinde biri. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Onlar için çark döner. Ama bir gün bu devran da döner... yazıklar olsun güzelim kurumu bu hale getirenlere...