CUMHURİYET'TE POSTAYA YASAK

CUMHURİYET

Dergi ve gazetelerde makaleler yazan, gazetemizde de makaleleri yayınlanan o isimden şimdi gazeteleri yönettiği kurumda erişime engelletirerek yasakçı bir isme evrilen büyük Rektör Alim Yıldız...

Koltuk ve gücü her insanın taşıyamayacağı kimine büyük gelebileceği bir gerçek olup bunun bir çok örneği dile getirilebilir.

Geçmiş dönemde de yaptıkları hata, yanlış, hatta suçları açık ve alenen sorgulayarak yayınlayan gazetemize karşı yine şu anki iktidar mensubu seçilmişler kurumlarında erişim engeli getirmeyi çözüm olarak aramışsa da umduklarını bulamamışlardı.

Şimdilerde ise uzun zamandır rektör koltuğunda oturan ilahiyatçı kimliği ile en çok adalet beklenen ve aranan isim olmasına rağmen yönetim anlayışı ile bu beklentilerden uzak kalıp eş dost akraba tanıdık siyasi ikbal gibi bir çok nedenle adaletten uzak kararlar alan Cumhuriyet Üniversitesi rektörü Alim Yıldız'da gazetemize yönettiği kurumunda erişim engeli getirterek gerçekleri özgürlüğün en çok ihtiyaç olduğu Cumhuriyet Üniversitesinde saklayabileceği düşüncesinde kaldı.

Sivas Postası Gazetesi olarak rektörlük koltuğunda oturarak elindeki gücü gazete erişimi engelletirme yoluna gidebilen Alim Yıldız'a tekraren kamuoyu adına soruyoruz!

Kişiye Özel Kadrolar döneminizde çıkarılmışmıdır?

Eş Dost Akraba ve Siyasi bağlarla işe alımlar görev başlangıçları yaptırılmışmıdır?

Yazılı sınavlarda üst sıralarda olanların mülakatlarda nasıl düşük not alıp elendiği açıklanabilir mi?

Kadrosunu yıllar önce almış olupta verilmeyen bundan dolayı maddi ve manevi olarak zarar gören Akademisyen mevcutmudur? Mevcutsa hak yeniliyormudur?

Yolsuzluk var dediğiniz Vakıfla ilgili kaç suç duyurusunda bulundunuz bu vakıfta kimler iş başı yaptı ticaretinde ne adımlar attı…?

Erişimimiz yasaklansada bir şekilde bu sorulara Sivas ve Üniversite kamuoyu olarak cevap beklenmektedir.



Anahtar Kelimeler: CUMHURİYET' POSTAYA YASAK
ikbal Kısa filim
18.04.2023 00:12:41
Sen iktisat fakültesinde bir sürü profesör varken rektör yardımcın hakan yekbaşı iktiisata dekan yap, rektör yardımcın ilahiyatçı ünal kılıç ı iletişime dekan yap, her dönemin ösym başkanı ilahiyatçı ali taşkını hukuk fakültesine dekan yap, sen çoğrafyacı hakan koç u turizm e dekan yap, sen biyolog ahmet alim i tıp fakültesine dekan yap, sen matematikçi baki keskin i mimarlık-güzel sanatlara dekan yap, sen 7 yıldır bir sürü haksız akademik alım yap, ondan sonrada eleştiriliyorum diye gazeteye yasak getir. İşine gelmeyeni itiraz edeni görevden al, sen bu gücü hak gör. Ama hiç kimse seni eleştirmesin. Yaptığınız hiç hoş değil Alim bey.

Mehmet Tuzcu
18.04.2023 13:30:26
Kadrosunun bulunduğu kurumun talebelerine anlatılan müfredatta kul hakkı olmasına rağmen kul hakkından haberi olmayan rektör. Kuranda haber verilen (Bilmem haberin var mı?) hesap gününde karşında olacağım. haberin olsun......

GALİP SÖNMEZ
19.04.2023 05:19:22
YÖK'ün dekanları en kısa zaman da asıl olarak atayın diye bir yazısı yok mu acaba?

Rant güzllemesi
19.04.2023 10:31:47
Rakibiniz Hüseyin Yılmazın Kızını da Eğitim Fakültesine almışssınız. Ulaş Karasunun eşinide öğretim görevlisi aldınız. İşiniz hep hesap. CHP li vekilin bile eşini alın. Size biat etmeyen muhafazakâr hocalara zulüm edin. Çok iyi taktikler. El altından anlaşınca bütün problemleri çözün. Bak ne kadar demokratız. CHP linin eşini alıyoruz, sol görüşlü idarecelerimiz var, rakiplerimizin çocuklarını bile alıyoruz. Zaten işiniz gücünüz oyun. Geldiğiniz günden beri sinsi taktilerle yönettiniz.

Camal karaca
20.04.2023 11:36:34
Biz ilahiyatçılardan alıp veremediğiniz nedir. Sivas postası haberleriniz doğru ama bu kadarda olmaz! Alim kankama laf söyletmem Grafikerlik bölümü mezunu oğlumu öğretim görevlisi olarak alacak söz verdi. inanmıyorsanız yakında çıkacak ilanları takip edin(son ilanda oğluma özel ilan çıkacaktı ama yök çok fazla kişiye özel unsur taşıdığı için revize edilmesi için Alim ciğimin üniversitesine gönderdi)

GALİP SÖNMEZ
20.04.2023 16:19:10
İlçe yüksek okullarına sekreter atanması sonra şube müdürü olarak atanması daha kolay olsa gerek.

Ömer sönmez
22.04.2023 18:11:45
Sayın rektörümüz hakkında tarafıma 2017 yılından 2021 yılında istifa edene kadar tarafıma sistematik yıldırmaya yönelik görevlendirmeler neticesinde uyguladığı mobbing ile ilgili TBMM,THİEK,KAMU DENETÇİLER KURUMU,YÖK,CİMER,SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU,MANEVİ TAZMİNAT İŞLEMLERİNİN HEPSİ YAPILDI RESMİ SOMUT DELİLLER BÜTÜN İLGİLİ DEVLET KURUMLARINA VE YARGIYA VERİLDİ YASAL SORUŞTURMALAR AÇILDI VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA,EZİYET,HUZUR VE SÜKUNETİ BOZMA SUÇ DUYURUSU İŞLEME KONULDU İLERLEYEN ZAMANLARDA YAPILAN BU İŞLEMLER HAKKINDA SAYIN REKTÖR HEM MAHKEMELERDE HEM ÜST MERCİLERE KANUN VE YASALAR ÇERÇEVESİNDE HESAP VERECEK.KURUMDA MOBBİNGE MARUZ KALANLAR HAKKINI ARAYIP YASALARA BAŞVURSA SORUN BU ZAMANA KALMAZDI PANİK YOK BEN TEK BAŞIMA HALLEDERİM SAYGILARIMLA...