CUMHURİYETTE KERTENPERE VAKASI

CUMHURİYETTE KERTENPERE VAKASI

Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde açılan kadrolardan birine “ Zeka Oyunları, Çocuk Oyunları vb. alanlarında çalışmalar yapmış olmak” şartının konulması kimi şaşırtırki... Alimane Cumhuriyette Kertenpere vakası

HOŞGELDİN RAHMİ, BİZ DE SENİ BEKLİYORDUK.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Haftanın Usulsüzlüğü Köşemizde bu hafta yine sizlerleyiz.

Değerli Okuyucularımız, bu hafta sizlere kandırmak anlamına gelen “Ketenpereye getirmek” deyiminden bahsedeceğiz. Ketenpereye getirmek deyimi, “oyuna getirmek, dolandırmak” anlamlarına da gelmektedir. Merak edenler için, Kolpaçino Özgür karakteri ile tanıdığımız Şafak Sezer’in başrol oyuncusu olduğu Ketenpere isimli bir komedi/dram filmi de bulunmaktadır. Ve hatta bu filmin “Hayat bu mu, hayat buysa denge nerde. Ben bu dünyada hangi insanoğluna hata yaptım. Vefa abii, beni ketenpereye getirdin” şeklinde kült olmuş bir de repliği bulunmaktadır.

Bu film sahnesine ve Ketenpere’ye getirmek deyimine neden değindiğimizi merak ediyor olabilirsiniz.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde son zamanlarda ketenpere vakalarının artmış olması sebebiyle, bu haftaki yazımızda bu konuyu ele alma gereği duyduk.

****
Değerli Okuyucularımız, 2023 yılı içerisinde Rektör Alim Yıldız’ın amcasının oğlu olan Beden Eğitimi Öğretmeni Rahmi Yıldız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesine atanabilmek için çeşitli girişimlerde bulundu. 

2023 yılı itibariyle Aksaray Üniversitesinde doktorasını tamamlayan Rahmi Yıldız, akrabası Rektör Alim Yıldız’ın aile şirketi gibi yönettiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesine 29.12.2023 tarihli Öğretim Üyesi Alım ilanı ile de yerleştirilmiş oldu.

Rahmi Yıldız’ın atanma girişimlerini öğrendiğimizde, ilk olarak doktora tezini inceledik. Kendisinin doktora tezinin “Zekâ oyunları ve geleneksel çocuk oyunlarının ortaokul öğrencilerinde dikkat ve görsel algıya etkisi “ üzerine yazılmış olduğunu gördük.

Bu bilgi ışığında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin Öğretim Üyesi Alım ilanında Rahmi Yıldız’a kadro verilebilmesi için Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünde açılan kadrolardan birine “ Zeka Oyunları, Çocuk Oyunları vb. alanlarında çalışmalar yapmış olmak” şartının konulacağını tahmin ettik.  

29.12.2023 tarihli Öğretim Üyesi Alımı ilanını incelediğimizde,  “Beden Eğitimi ve Spor ABD’nda doktora yapmış olup, çocuk ve oyun, çoklu zeka ve fiziksel etkinlikler alanlarında çalışmalar yapmış olmak.” alım şartı ile karşılaştık.

Bu alım şartının Rahmi Yıldız’ı atamak maksadıyla konulmuş olduğu bulmak bizler adına hiç de zor olmadı. Rahmi Yıldız’a, “Hoş geldin Rahmi” konulu bu yazımızı yazabilmek için de, ilgili alımın kesinleşmesini bekledik. 

Tahmin ettiğimiz gibi, Rektör Alim Yıldız Beden Eğitimi Öğretmeni olan amcasının oğlu Rahmi Yıldız’ın akademik kariyer için başka üniversite kapılarında herkesle aynı şartlar altında rekabet ederek sürünmesine razı gelememiş, bu akrabasını da gözetip kollamıştır.

Haftanın Cevaplanmayan ve Cevaplanamayan Sorular Köşesinde Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimine aşağıdaki soruları yöneltmekteyiz.

İlahiyatçı Alim Yıldız ve Ünal Kılıç’a göre torpille girilen işten alınan maaş helal midir? 

İlahiyatçı Alim Yıldız ve Ünal Kılıç’a göre; torpil yaptıran kişi torpil yapanın günahlarını da üstlenir mi?

Rahmi Yıldız, bu atamanın torpil olmadığını mı savunacaktır? Yoksa torpil olduğunu bizzat belirterek, çalışma arkadaşlarına karşı üstünlük mü kuracaktır?

Alim Yıldız, giderayak kaç akrabasını daha üniversiteye alacaktır? Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hacıbaba tekkesi midir?

Alim Yıldız, akraba ve köylülerini üniversiteye doldurarak, Türk milletinin diğer evlatlarını ketenpereye mi getirmektedir?

Sivas Postası, Alim Yıldız’ı ve Rahmi Yıldız’ı ketenpereye mi getirmiştir?

Değerli Okuyucularımız, bir sonraki hafta tekrar görüşmek dileğiyle. Esen kalınız.



Anahtar Kelimeler: CUMHURİYETTE KERTENPERE VAKASI
Porsuklu Süleyman
14.03.2024 22:58:40
Bazı birimlerde iş artık çığırından çıkmış durumda. Liyakatsız yöneticilerin altında çalışanlar adaletsiz ve haksız uygulamalar nedeniyle birbirine girecek.

serhat
15.03.2024 07:53:13
Bunları yaparken kuldan utanıp sıkılmıyorsunuz onu gördük de azda olsa Allah korkunuzda mı yok ya...Bi gideydiniz arkadaş şu güzelim kurum ne hale geldi

Boşver
15.03.2024 08:37:49
Başka alamadığınız kaldımı yiye yiye bitiremediniz üniversitemizi. Yazık yazık çok yazık bu konuyla ilgili dava açacak koca yürekli insanların bile olmaması sahipsiz liğin sembolü. Ama tarih alımı hiç bir zaman unutmayacak. O gidecek ama kuyrukları üniversitemize fazlasıyla yetecek. Köylüsü hilal bile nasıl yüksekokul sekreteri yapıyor anlamış değilim.

Hehehe
15.03.2024 08:39:59
Gerçekten soruyorum önce ünal haberi sonra bu haber başka haberler gelecek korkusu endişelenmeye başladık. Nisan ayında 1 kadro bahoya banko var onuda biliyoruz başka varmı şu gazeteye yardımcı olunda adamlar emek veriyor bu haberleri yaparken...

Hakko
15.03.2024 08:44:00
Hakancığım enisciğim hilmiciğim siz çevrenizde fazla sevinmiyorsunuz herhalde diyeceğimde enis karısını aldırdı haka yeğenlerini aldırdı hilmi sen hiç sevinmiyorsun akrabaları daha herhalde seni kayda alan yok. Ama seninde Ankara'daki olayların ele veriyor dikkat et kendine rektörlük bambaşka bir makam yedirmezler sana