CUMHURİYETİN KIRLAMAYAN ZİNCİRLERİ

CUMHURİYETİN KIRLAMAYAN ZİNCİRLERİ

ÇOK MUHTEREM ÖNEMLİ ÇOK MEŞHUR AVUKAT BAHADIR KIR neler söylüyor, hukukta ve adalette birilerinin söylemleri ne kadar önemli... Adalet mekanizması yıpratılmıyor mu?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde, “Üniversite aleyhine açılan idari davalarda kimse dava kazanamadı, kazanamaz…” Son zamanlarda Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde bu cümleler kulak aşındırıyor. Bu sözler ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Hukuk Müşaviri Vekili Avukat Bahadır Kır'amı ait. İdare mahkemesinin kendilerinin kontrolünde olduğunu, hak aramaya çalışanların boşuna gayret ettiğini dile getirmiş olabilir mi? Avukat Bahadır Kır, bu haliyle tabiri caizse naylon poşete üflüyor. 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve Hukuk Müşaviri Vekilliği makamlarına aynı anda bakan Avukat Bahadır Kır’ın sesinin bu kadar gür ve özgüvenli çıkmasının altında acaba; daha önce gazetemiz manşetlerinde de yer alan, ÜNİPERSEN sendikasının usulsüz atamalar hakkında açmış olduğu davaya, mahkemenin verdiği “Ehliyetsizlik” kararı mı yatıyor?
Bilindiği üzere, üniversite İdari Personelinin hak ve çıkarlarını savunmayı ilke edinmiş ÜNİPERSEN sendikası; kurum içinden ve kurum dışından yapılan haksız atamalarla ilgili kırmızı çizgilerini her alanda belirterek, hukuksuzluklara karşı açmış olduğu sayısız davaya bir yenisini daha eklemişti. 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Alim Yıldız, 2016 yılında Rektör olarak atanmasına müteakip  belediye işçisi statüsünden getirttiği ve işe başlattığı İşçi Çetin Gülmez ile valilik muhasebe biriminde bilgisayar ișletmeni olarak çalışırken Özel Kalem Sekreteri olarak getirttiği Fatih Özkan’ı yakın zaman önce yüksekokul sekreterlikleri görevlerine hukuksuz olarak atamıştı. Bu hukuksuz ve liyakatsiz atamalar konusunda ÜNİPERSEN sendikasının açtığı davada jet hızıyla bir karar çıkarıldı. 
Sivas İdare Mahkemesinde, “Davanın 2577 sayılı Kanunun 15/1-b maddesi uyarınca” ehliyet yönünden reddine karar verildi.
İptal davasının hukuki nitelikleri göz önüne alındığında, mahkeme tarafından “iptal davasının subjektif ehliyet koşulunun menfaat ihlali olduğu, idare hukuku alanında tek taraflı irade açıklamasıyla kesin ve yürütülmesi zorunlu nitelikte tesis edilen işlemlerin , ancak bu işlemlerle kişisel, meşru ve güncel bir menfaat ilgisi olanlar tarafından iptal davasına konu edilebileceğinin kabulü zorunludur” ifadesi kullanılmıştır.
Basitçe anlamak gerekirse Sivas İdare Mahkemesi, davayı açanlara “Siz bu davayı açamazsınız, davanın ilgilisi değilsiniz.” demektedir.  ÜNİPERSEN sendikası ise durumun ilgilisi olduğunu beyan ederek, kararın Bölge İdare Mahkemesine intikal ettiğini belirtmektedir.
Avukat Bahadır Kır, mahkemenin vermiş olduğu bu kararın ve YÖK’den çevirdiği diğer bazı kararların arkasına yaslanarak, ortalıkta gövde gösterisi yapmakta, kendini hakimlerin ve savcıların şahı zannetmektedir. Nitekim hacmini kullandığını, üniversite aleyhine açılan idari davaları da bu şekilde kazandığını göstermeye çalışsa da, özgül ağırlığı henüz test edilmiş değildir. Özgül ağırlığı ilerleyen süreçte kendisi hakkında açılan davalarda, küçümsediği savcılar ve hakimler karşısında test edilecektir.
Çok muhterem önemli çok meşhur avukat Bahadır Kır’ın adalet, hak ve hukuk arayanlara karşı “Boşuna aramayın” minvalinde gösterdiği tavır, dikkatli bakan gözlerden kaçmamaktadır.



Ceyhun
2.12.2023 23:39:59
Sivas ta idari mahkemeye açılan hiçbir davayı kazanamazsınız boşuna açmayın. ehliyet mehliyet falandı filandı derken, tüm davalar rektörlük lehine sonuçlanır. O yüzden artık dava açan da kalmadı zaten, direkt YÖK e şikayet edilmeye başlandı, YÖK Allah'a şükür işin peşine düşüyor da mağdurların hakkını savunuyor, rektör sık sık Ankaraya sorguya çağırılıyor. İdari mahkemeye verilseydi, çoktan üzeri kapatılırdı.

Ömer SÖNMEZ
3.12.2023 08:51:15
Zamanında Cem Yılmaz 'in OPET reklam filmi aklıma geldi bahsi geçen reklam filminde şöyle bir replik vardı. ALIRIM ANAHTARINI MİCHAEL DEMİŞTİ SON MODEL ARABASI OLAN TİPLEME !"SİZİN GİBİ GENÇLERİ PİSTLERDE GÖRMEK İSTERİZ." CEVABINI VERMİŞTİ MİCHAEL!! TABİ REKLAM FİLMİNİ HEPİMİZİN AKLINDA CANLANDIRDIĞI FİKRİ VE DÜŞÜNCESİNDEYİM. SONUÇ OLARAK KISSADAN HİSSE ŞEKLİNDE YORUMLAYACAK OLURSAK TABİRİ CAİZSE "BOŞ TENEKEDEN ÇOK SES ÇIKARMIŞ" MEVLANA'NIN MUHTEŞEM SÖZLERİNDEN OLAN “Her söze verilecek cevabım vardır. Ancak suskunluğum da asaletimdendir. Çünkü önce söze bakarım, söz mü, diye. Sonra da söyleyene bakarım adam mı diye!” şeklinde söylemiş olduğu beyanı şahsımın hayat politikası için çok önemlidir deyim yerindeyse bu sözü söke söke süre gelen yaşamımda uygularım ve uyguladığım da toplum arasında duyduğum şifahi yani dedikodular arasında resmen söylenmektedir. ..

Ç.TÜRK
4.12.2023 11:10:58
Bir zamanlar fetöcülere karşı da açılan davaları kazanmak zordu, sonra ne mi oldu. Devletimizin savcıları fetöcüleri yardı geçtiler, fetoşikler kaçacak yer aradı. Bu avukat onları hiç mi görmemiş, neyine güveniyor. Bir 5-10 yıla bunun akıbeti de benzer olur.

ALİ VERAL
6.12.2023 11:13:19
REKTÖRÜN YAPTIĞI AKILALMAZ İŞLERE İDARİ MAHKEME BAŞKANININ DA ONAY VERMESİ İLE SİVAS , KÖTÜ BİR DURUMDA İLERLİYOR NE YAZIK Kİ...