CUMHURİYETİN KARANLIK YILDIZI

CUMHURİYETİN KARANLIK YILDIZI

Cumhuriyet Üniversitesi maaş promosyonları ile ilgili sadece aracı olduğundan bir haber kurum çalışanlarını doğrudan ilgilendiren ve yargınında hükmetmesine rağmen kararları uygulamamakta ısrarcı...

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü adeta çalışanlarının haklarını vermemek için çaba sarfediyor.

Maaş promosyonlarında geçen yıl güncelleme olmuş ve bununla ilgili olarak ÜNİ-PER-SEN'in açmış olduğu dava kazanılmıştı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde geçen yıl güncelleme yoluna gidilen maaş promosyonlarındaki anlaşma ile ilgili açılan davada mahkeme promosyon sürecindeki bilgilerin ticari bir sır olmadığına hükmederken bu süreçteki kurum personeli ile bu bilgilerin paylaşılması gerektiğine karar vermişti.

Ancak ve ancak Rektör Alim Yıldız ve Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi yine alimane bir tutumla aradan geçen onca süreye rağmen Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinden çıkan bu kararı uygulamamakta ısrarcı.

Rektörlüğün personeli doğrudan ilgilendiren ve personelin tamamının takip ettiği böyle hassas bir konuyu mahkeme kararı olmasına rağmen paylaşmaktan kaçınması akıllarda acaba fıarklı bir durum mu var düşüncesinin olmuşmasına neden olmakta.

Bunun yanında konuyu takip eden sendikanın rektörlüğe yazmış olduğu yazılarıda aylarca dikkate almayıp cevap vermek tenezzülünde dahi olmayan Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi bu tutumuyla büyük tepki çekmeye devam ediyor.

Kurum çalışanlarını doğrudan ilgilendiren kurumun sadece aracı rol üstlendiği maaş promosyon süreçlerinin bir an evvel kurum çalışanları ile paylaşılması beklenirken Türkiye Cumhuriyeti yargı organlarının vermiş olduğu kararlarında uygulanması bekleniyor.

Eş, dost, akraba, siyasi bağlarla liyakatten uzak yönetim tarzıyla çok kez defaten haber manşetlerinde yer almayı başaran Cumhuriyet üniversitesi yönetiminin keyfi hareketlerle çalışanını mağdur etme girişimlerine karşı ÜNİ-PER-SEN sendikası mücadele etmeye devam ediyor.



Anahtar Kelimeler: CUMHURİYETİN KARANLIK YILDIZI
İhsan Yavuz
26.07.2023 19:33:44
Alim Yıldız , başta tıp ve mühendislik fakültelerini bitirmek için uğraşmış , başarılı da olmuş, etrafında önünde eğilen birkaç çıkar ilişkili insanın sözüyle hareket eden ilginç bir insan. Bu nedenle başta öğrenci ,öğretim üyesi hatta tüm Sivas a komik duruma düşmüş, açılacak onlarca dava ve suç duyurularına tek başına cevap vermekte zorlanacak olan bir insandır, çevresindeki yalaka tipler de son gelişmeler üzerine kendisine sırt dönmeye başlamıştır. ‘İmzayı atan Alim hocamızdır, davalarınızı Ona açınız ‘ diye davacılara yol göstermeye bile başlamışlardır bu çıkar tayfası. Alim bey de akıllı olaydı da bu Tonguya düşmeseydi.

Ömer sönmez
28.07.2023 14:18:51
Bence eğlenceli bir süreç başlıyor

Murat KAMALI
31.07.2023 08:59:13
Yazık bu kadar emek veripte insanların sağduyusuz kalarak yapılanlara ses çıkarmaması düşündürüyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Personelleri uyumaya devam etsin. Bu kadar büyük haberde okunma oranı %?. Ömer beyin söylediği gibi Eğlenceli süreç başladığında tabloyu görmek lazım...

Kalimar
4.08.2023 21:16:05
Üniversitede bir ikiyüzlü var bilesiniz. Biz Sivas'tan tanırız kendisini. Aklı sıra şeytandır. El altından iş yürütür. Evet tahmin ettiniz belki de. Adı Çetin . Rektör beyin korunmasıymış. 1.50 boyla koruma olmus ya oda Rektörün ayıbı. Ha Rektör bey sağdan soldan para yedigini de hatirlatayim