CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İÇİN ÇALIP SÖYLEDİLER!

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İÇİN ÇALIP SÖYLEDİLER!

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ İÇİN ÇALIP SÖYLEDİLER!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi GSF Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı öğrencilerince, Öğr. El. Kürşat Taydaş yönetiminde yapılan çalışma sosyal paylaşım sitelerinde rekor kırıyor. Öğrenciler bu çalışmada "Dostum Dostum" olarak da bilinen bir Sivas türküsü olan ve Mehmet Özbek tarafından Ali Sultan`dan derlenen "Bin Cefalar Etsen Üstüme" adlı türküyü çalıyor ve seslendiriyorlar.

İki aya yakın bir sürede tamamlanan projenin klip çekimleri ve kurgusu yine Cumhuriyet Üniversitesi CMYO Radyo TV Programcılığı Öğr. Gör. Onur Taydaş ve öğrencileri tarafından tamamlandı. Proje Cumhuriyet Üniversitesi`nde öğrencileri birlikte çalışmaya ve birlikte üretmeye yönlendirmesi açısından ayrı bir önem taşıyor.

Teknik ekip dahil 52 öğrencinin görev aldığı klibin arka planında tüm doğallığı ve birçok mekanıyla Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü rol çalıyor. Klip ayrıca, "Cumhuriyeti Seviyorum" gibi anlamlı bir mesajla başlıyor.

Çalışma, Doğa İçin Çal projesinin de esin kaynağı olan, Lawrence Ames`in başkalığındaki Playing For Change projesinden esinlenilerek yapılmış.

Proje daha ilk günden Facebook, Youtube, Twitter gibi sosyal ağlarda binlerce kez paylaşıldı ve hayli pozitif tepkiler alıyor. Özellikle Cumhuriyet Üniversitesi`nin eski mezunları ve Sivas dışında yaşayan Sivaslılar, memleketlerini ve üniversiteyi ne kadar özlediklerini yorumlarında dile getiriyorlar.

Sivas`a karın ilk düştüğü gün yayına giren bu güzel çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: 0