ÇOK YAŞA PADİŞAHIM...

ÇOK YAŞA PADİŞAHIM...

Cumhuriyet Üniversitesinde son yıllarda adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Birçok hoca Üniversiteden ayrılırken, bazı bölümlerde de akrabalık ilişkileri nedeniyle geçişler yaşanıyor. Babadan oğula geçen hanedanlıklar gibi karı koca ve eş dost kadrolaşmaları k

Cumhuriyet Üniversitesinde son yıllarda adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Birçok hoca Üniversiteden ayrılırken, bazı bölümlerde de akrabalık ilişkileri nedeniyle geçişler yaşanıyor. Babadan oğula geçen hanedanlıklar gibi karı koca ve eş dost kadrolaşmaları kamuoyunca tepki çekiyor. Neredeyse isme açılan kadro ilanları bir bir gerçekleşirken, Rize’de yaşanan ve Rektörün istifasına kadar giden sürece KOCACIK’ın da sürükleneceği konuşuluyor.

 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bir takım iddialardan geçilmiyor. Rektör KOCACIK, yönetiminde bir çok olumsuzluk yavaş yavaş kamuoyu gündeminde yerini alırken, bilim, kültür, sanat ve ekonomik değer üretmesi gereken Cumhuriyet üniversitesi adeta bir keşmekeşe mahkûm ediliyor.

Son 1 buçuk yılda pek çok öğretim üyesinin ayrıldığı bilgisi kamuoyuna yansırken, bu değerlerin gitmesine neden engel olunmadığı ise merak ediliyor.

1 buçuk yıl içinde ayrılanlardan bazıları:

Prof.Dr. Gökhan KÖYLÜOĞLU,Prof. Dr. Sebile DÖKMETAŞ, Prof.Dr. Ayhan KOYUNCU, Prof. Dr. Mustafa GÜRELİK, Prof. Dr. İbrahim AKKURT, Prof.Dr. Tijen KAYA, Prof.Dr. Ömer TOPÇU, Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ.Doç.Dr. Aydın NADİR,Doç.Dr. Şinasi MANDUZ, Doç.Dr. İbrahim GÜL,Doç.Dr. Zekeriya KÜÇÜKDURMAZ,Doç.Dr. Abdullah BOZTOSUN,Doç.Dr. Hilmi ATASEVEN, Doç. Dr. İsmail UYSAL,Doç.Dr. H.Şevki EREN,Doç.Dr. Fatih BAYRAKLI,Doç.Dr. Hekim KARAPINAR, Yard.Doç.Dr.Ali Kagan GÖKAKIN, Yard. Doç.Dr. Köksal DEVECİ, Yard.Doç.Dr Nazım GÜMÜŞ, Yard.Doç.Dr. Enver SANCAKTAR, Yard.Doç.DrBurhan OFLAZ, Yard.Doç.DrAbuzer COŞKUN, Yard.Doç.Dr. Osman BETON, Yard.Doç.Dr. Mehmet Fuat EREN, Yard.Doç.Dr. Ayfer EREN, Yard.Doç.Dr. Mehmet Metin ŞEKER.

Cumhuriyet Üniversitesinden ayrılan bu öğretim üyeleri gündemde iken bazı akraba ilişkileri ile hanedan ayarlamaları da dikkatlerden kaçmıyor.

Prof.Dr.Kürşat KARADAYI’nın eşi Şule KARADAYI alındı.

Prof.Dr. İbrahim ÖZTOPRAK’ın (radyoloji) eşi Bilge ÖZTOPRAK alındı.

Prof.Dr. Birhan YILMAZ’ın eşi Nuryıl YILMAZ alındı.

Doç.Dr. Özlem YILDIZ’ın eşi Çağlar YILDIZ alındı.

Yard.Doç.Dr. Kenan TEKİN’in eşi Gülaçan TEKİN alındı.

Ayrıca “Rektörün Oğluna Kıyak” haberleri ile ulusal basında bile gündeme gelen Prof.Dr. Birhan YILMAZ, eşi Nuryıl YILMAZ’I Üniversiteye isme özel kadro ilanı ile aldığı kamuoyuna yansırken, şimdi de kardeşi Dr. Bahar AYDINLI için yoğun kulis çalışmalarına başladığı ve en kısa zamanda da bunu gerçekleştireceği konuşuluyor.

Ayrıca son 2 yılda Tıp Fakültesinden toplam 35-40 kişinin ayrılmak zorunda olduğu bilgisine ulaşılırken,buna kaşılık sadece tıp fakültesine 30 civarında yeni öğretim üyesinin kişiye özel kadrolar misali alındığı belirtiliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde buna benzer bir çok iddia dile getirilirken, bu yönde CUMHURBAŞKANLIĞI DDK ve YÖK’ün bu duruma el atması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda
Adalet
11.05.2015 10:39:28
mart seçimi Öncesinde Sami Aydın bir çok söz vermişti sivas adına.bir Sürü projeden bahsetmişti.demek biz yanlış anlamışız.murat Toraman`a uygun olmadığı halde restorant açmak,adliye binasını yıkıp çirkin görüntü oluşturmak,tüm reklam ve bilboardlar da çalışıyormuş gibi göstermekmiş demek ki anlattıkları.yine sivas kaybetti.şimdi açılan bu restorant ile Sivas`ın işsizlik sorunu çözüme kavuştu değil mi.