ÇUF ÇUF! CUMHURİYET ÖTTÜRÜYOR KADROLARLA

ÇUF ÇUF! CUMHURİYET ÖTTÜRÜYOR KADROLARLA

Tebrikler Sivas Cumhuriyet Alimane işleyişle Üniversitelerle yarışmaya başladı. 124 ilanla VAVVVV dedirtti. Çok çalışan yönetim çalışkanlığıyla gözleri yaşarttı. Alkışı hak ettiler. Çünkü dirsekler çürüdü...

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü 29.12.2023 tarihinde Öğretim Üyesi ilanına çıktı.

Yakın tarihlerde diğer üniversitelerce çıkartılan öğretim üyesi ilanlarına bakınca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin ilanı sayısal olarak şaşırtıcı şekilde çok önde. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin 124 Öğretim Üyesi ilanı birçok üniversitenin ilanını geride bıraktı. Alim Bey ve yönetimini başarısından dolayı tebrik ederiz. Tebrik faslından sonra gelelim cevaplanmasını beklediğimiz sorulara.

1-Gazetemizin 25.09.2023 tarihinde yapmış olduğu habere konu olan 15.09.2023 tarihli 42 öğretim üyesindeki alımındaki mağduriyetler yeni çıkan ilanın sayısal çokluğunu etkilemiş midir?

2-15.09.2023 tarihli 42 öğretim üyesindeki kişiye özel ilan ibareleri gibi yeni çıkan ilanda da benzer ibareler var mıdır?

3-15.09.2023 tarihli 42 öğretim üyesi ilanında Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliğindeki Profesör kadrosuna başvuran adayın Sayın Cumhurbaşkanına atmış olduğu (Gazetemiz Manşetini Süsleyen) sosyal medya üzerindeki paylaşımları nedeniyle tarafınızca uyarılarak, başvurusunu çektiği söylenmektedir, bu doğru mudur? Yeni ilanda Harita Mühendisliğinde Profesör kadro ilanı olmadığına göre ilgili kişinin akademik yükselmesi başka bir ilana mı saklanmıştır? Yoksa eşi Profesör kadrosuna atandığı için aileden bir profesör olması yeterli görülerek konu kapatılmış mıdır?

4-15.09.2023 tarihli 42 öğretim üyesi ilanında öğrencisi olmayan Arkeoloji Bölümünde Doçentlik kadrosu tahsis edilmişti. Bu ilanda da öğrencisi olmayan Çevre Mühendisliği Bölümüne 3 Öğretim Üyesi, Jeoloji Mühendisliğine 5 tane (2 Prof-3 Dr.Öğretim Üyesi) verildiği görülmektedir, öğrencisi olmayan yada kimya bölümü gibi çok az öğrenci alan bölümlere çıkılan bu ilan geleneğinin özel bir sebebi var mıdır? Öğrencisi olmayan bölümlere bol keseden kadrolar verilerken öğrenci sayıları fazla olan bölümlere gelince bir sınırlandırma söz konusu mudur? Yok, konu bu değil, yıllardır bekletilen Öğretim üyelerinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmış ise şimdiye kadar neden kişi veya kişiler bekletilmiştir. Mühendislik Fakültesinde kapatılan bölümlere atanacak Öğretim Üyeleri kadrolarının karşılığında, Fakültenin çiçeği burnunda yeni dekanı YEKBAŞ’ın yönetim kurulunda ya da Fakülte Kurulunda temsilci olacaklar mıdır?

5- Bir rekora imza atılarak bu kadar sayıda kadro ilanı çıkarılması, Sayın Rektör Alim YILDIZ’ın herkese yeşil ışık yaktığı ve 3.Döneme hazırlık yaptığı şeklinde dillendirilmektedir. Bu doğru mudur? İlk atamasının seçimle olduğu için üstüste ikinci atamanın 3.döneme denk geldiğini iddiasını savunan Yıldız’ın yakınındakilerin dediği doğruysa, Sayın Rektör, bu son hamlesiyle, yeni yıla girerken, giderdiği mağduriyetlerle, 3.dönem Rektörlüğünü garantilemiş midir?

6-15.09.2023 tarihli ilanda kadrosu verilmediği için hukuk yoluyla ve YÖK şikâyetleriyle hak taleplerinde bulunanlar şikayetlerini geri çektiği için mi kadroları ilan edilmiştir ve bu barış anlaşmasına dayandırılarak mı bu ilanda fazla sayıda kişiye ilan çıkarılmış mıdır? Sessiz kal, kadronu al; şikâyet etme, kadronu al; haksızlıkları görme, kadronu al; geçim ehli ol, kadronu al; bizi öv, kadronu al; alakasız Dekan atamalarını hoş gör, kadronu al; gibi felsefeler Cumhuriyet Üniversitesi Üyelerinin kadrolarının almalarında kullandıkları yöntemler haline mi gelmiştir? Kadrom verilmezse kötü yönetim, kadrom verilirse iyi yönetim anlayışını gözeten akademisyenlerin sayısı çoğalmış mıdır? Bu durum bilimsel ve akademik ahlakla ne kadar örtüşmektedir? Akademik yükselmelerde bu sloganlar kullanılmaya devam edecek midir?

7-Yeni ilanda bazı bölümlerde kadro talebi yapılmayan ancak sonrasında siyasilere ulaşarak yeni ilana kadrosunu ekleten kişi ya da kişiler olmuş mudur? 

8-Alim Bey, 2024’e girerken 124 ilanla kırdığın rekoru Rektörlük süren dolmadan egale edeceğinden hiç şüphemiz yok. Barış çubuğunuzu daha da uzatacağınızdan eminiz.2024’ün yeni ilanlarında bahar çiçekleri açarken yine çok kişiyi mutlu edecek misiniz? Hak etmeyen ama mağdurum sloganıyla birçok akademisyen ilanda kendine yer bulmak için daha öncesinde denenen yöntemleri(biat vb.) deneyerek kapınızı aşındıracaklar mı? Sizde bu istekleri kırmayarak kadroları yine bol keseden dağıtacak mısınız?

GELİN İSTERSENİZ İŞİN PÜF NOKTALARINA…
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Alim Yıldız öncülüğünde çıkardığı 124 adetlik akademik personel ilanıyla sekizinci yılına girerken başarısızlığının belgesini de ortaya koymuş oldu.
- Bu sayıda çıkarılan ilanın altında ne tür duygular yatmaktadır?
- Bu duygu ve endişelerin başında KORKU-UTANÇ-PİŞMANLIK olabilir mi?
- Bu kadar insana yıllardır kadrolar verilmezken neden bu ilanda bu sayıda ilan verildi?
- Bu insanlar iyiydi yıllardır neden bekletildi, kötüydü neden şimdi kadroları verildi?
- Kul Hakkı ve Helalleşme gibi kavramlar sizin için bir anlamı var mı? Elbette inancınız ve Allah Korkunuz varsa!
- İlanın sonuna düşülen NOT ne anlam ifade ediyor? Yoksa akademik personelle YÖK' ü karşı karşıya mı getirmeyi mi hedefliyorsunuz? Biz herkesin kadro ilanını verdik YÖK izin vermedi gibi... Çok kurnazca..... Yerse tabi....
- Verilen bu kadro ilanlarında insanlara zeytin dalı uzatıp saltanatınız bitince kimse size ilişmesin, saldırmasın ya da hakaret etmesin fikri etkili olmuş mudur?
Beyhude çabalar bunlar....
Takke düştü kel göründü..... 
Yeni Yılda Alim YILDIZ Ve yönetimi umarız bizi şaşırtır. Umarız Adaleti, Liyakatı ve Vicdanı esas alarak Akademik ve İdari yapılanmada DOĞRU YOLU BULURLAR.



Anahtar Kelimeler: ! CUMHURİYET ÖTTÜRÜYOR KADROLARLA
gara TREN
4.01.2024 22:40:54
Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümündeki Hülya Hanım mı davasını çeken. Hülya Hanım şikayetiniz işe yaramış, davayı geri çektiğiniz için galiba hem sizin kadronuz hem de sayesinde bu kadar kadro çıkmış. Alim Yıldız norm morm dinlememiş bu kadar kadroyu almış. Kapalı Jeoloji Mühendisliğine bu kadar kadro çıkmış daha söylenecek ne var.

Mrs. Bean
5.01.2024 08:58:06
Anlasilan bu haberden herkes nem almis kadrosu cikmayan kalmamis olacak ki herkes sus pus masallah koca üniversite Ailesine... Yonetimden herkes memnun ki ses soluk yok. Yazik bu gazetenin emeklerine destek veren olsa heryerden yorum yagar di...

Çuf Çuf Kadrolar Doldu
5.01.2024 14:43:50
herseyin kötüsüyle 8 yılı bitirecekken Mavi boncuk kampanyasi basladigi görülüyor.o kadar akademik ve idari memurlar ses cikarmadin neyi amacliyor acaba. Görev sureleri bittikten sonra delikanlilar cok cikacak anlasilan. Elestiri herkese lazim 8 yil Cumhuriyet in adi vardi șani vardi. Simdi ise eksi net puanla ogrenci Kabul ediyir yazik guzelim sivasa bu noktaya gelmesinde tüm sivaslilarin sus pus olmasinin cok payi var. Bundan sonra ki gelecek yönetimin cok isi var. Yonetim isinimi yapacak eski yönetimin yediklerini MI toplayacak Allah YAR VE Yardımcısı olsun simdi den yeni yonetimin...

Kazı Kazan
5.01.2024 20:18:52
Ya şu fakulteleri ne hale getirdin Alım Yıldiz bey şehrin sözde zenginlerine yok ağır abilerinin çocuklarına kadrolar bu yetmezmiş gibi siyasetçilerin referansiyla alimlar, sizde hiç vicdan yok mu. Bu mu ilahiyatcilik bu mu dindarlık . Kul hakkini siz hep şakaya aldınız. Geldiniz gidiyorsunuz. Üçüncü donem mi yok artık. Temelli Alım Yildiz emekli olana kadar rektör olsun

Arkeolojinin bahtı
7.01.2024 13:03:08
Bu öğrencisi olmayan bölüm arkeoloji ye kadrosu çıkan erdener pehlivanoğlu gazeteniz sayesinde daha da korunur hale geldi. Hakan Yekbaş bey vehbicine emir vermiş olacak ki arkadaş fakültenin doçent temsilcisi olmakla kalmadı arkeoloji bölümünün başkani da olmuş. Yürü be kim tutar sizi sistemi çözdünüz kimden ne isteyeceğiniz çok iyi biliyorsunuz.