CÖMERTLİK GİBİ SALTANAT YOKTUR

CÖMERTLİK GİBİ SALTANAT YOKTUR

CÖMERTLİK GİBİ SALTANAT YOKTUR

Ramazan ayın da boynunu bükmüş başaklar var. Orucun tutamadığı insanlar var. Dosta düşmana inat tam güneş tepedeyken çalışan insanlar var. Yazın başı pişmeye nin kışın aşı pişmez diyerek çalışan insanlar var. O neylerse güzel eyler. Şerleri hayır eyler. Kul bilmez iyisini o halk eyler hakkında hayırlısını.

Yarattığı toprağı dünya üzerine dilediği gibi yaymış Mevla?m sudan servi boylu insanlar halk eyleyen kuru toprağa atılmış bir tohumdan bin bir canlı bir başak çıkaran; o Yuh` yi dir (hayat verir) o Yum üt` tir (o zamanı gelince öldürür). Ölüm tüm beşerin üzerinde bir gölge gibi kimini yaşken eğiyor kimini kuruyken dimdik ediyor güneş sanki cehennem oluyor hasatta yaz aylarında kavurup gar? g ediyor ramazanla birlikte yeniden hayat veriyor. Günlerin en uzun olduğu yaz mevsiminin hasat aylarında sabır, nefis ile mücadele etmeyi zamanın ne kıymetli bir cevher olduğunu bizlere anlatan oruç;

Esnaflar, sanatkârlar, işçiler, çiftçiler her kesimde farklı duygularda haz veren bir yanı tat veren iftar sofraları var.

Birlik ve beraberliğin kaynaştığı milletin sinesinde var olan sağlam duygunun kavi şekilde Ramazan- ı Şerif ayında oruçla imtihanı

Çok şükür şehrimizde ramazanın tadı tuzu var tam manada orucuyla gelenek ve görenekleriyle, tarihiyle kıyamda duran güzel şehrimizin onurlu, vefalı, cefakâr insanları

İman varsa eğer her şey vardır. Kurtuluşa ermek için ne ramazana ihtiyaç vardır. Ne de ölmek için sabaha Mevla?m? in affına mazhar olamadıktan sonra ölüm sancısı her an her saniye parmak uçlarımızda.

İhtiyacımız olan tek şey önce bol ve temiz bir iman, saadet ve selamet için mutlu olmak isteyenler bahçenizi dikenlerle değil güllerle doldurun.

Yaşamak güzeldir ölüm acı, hak yemek darağacı, haramdan yalandan mutluluk olmaz olsa da kalıcı olmaz

Ramazanın bize ihtiyacı yok günahların hasat? a ihtiyacı var fırsat var iken elde cümle günahlardan silkelenmek gerek;

Tövbe tüm günahları arıtır. Dua tüm kapıların anahtarıdır. Vakit kıymetli içerisine geceyle gündüzün iyiliklerle kötülüklerin işlendiği kıymetli bir cevher.

İyilikle kötülüğü istediğini almada kişi serbest tir. Bu dünyada bedava,

Alemi seyredip, güzelliğinden ve nimetlerinden faydalanıp şükretmek gerek; ey insan oğlu tembellik sana göre değil kalk ve aslan gibi yediğini ye yemediğini başkalarına ikram et, Başkalarından gelecek yardımı bekleme her koyun kendi bacağından asılır.

Açım, susuzum diye yan gelip yatma bugün sırt üstü yatarak bakarsan göğe yarin yüz üstü yatarak toprağa bakarsın.

Namuslu insan başkalarının el emeği ve göz nurunu yemeye tenezzül etmez. Cömertlik gibi saltanat yoktur. Zorda kalana yardım etki iki cihanda felah bulasın.Bir lokma ekmeğe muhtaç kardeşlerimiz var savaş bölgelerinde, komşusu aç iken tok yatandan razı olmaz Mevla?m yardım etmek gerek yarayı sarmak gerek bir el tutmak gerek yetim eli olsa gerek;

Tüm İslam aleminin mübarek Ramazan- ı Şerif ayını kutlar af olan kulları arasında olmayı temenni ederim.

Savaş bölgelerinde İsrail de, Suriye de,Filistin de bin bir zorluk içerisinde oruç tutmaya çalışan yoklukla mücadele eden mümin Müslüman din kardeşlerimize Mevla?m sabırlar versin, zor işlerini kolay eylesin.



Anahtar Kelimeler: 0