CHP ve İYİ SİVAS'I DÜŞÜNÜR MÜ?

CHP ve İYİ SİVAS

Seçime 50 gün kalırken aday adayları özellikle ve hatta ilimizde tamamen AK Parti'de her seçimde olduğu gibi bolluk yaşanıyor. Vatandaştan ziyade Ticaret ve makam yükseltmenin çoğunluğunu oluşturduğu aday profilleri süreci başladı

Her seçim döneminde abi bekleyen abi dileyen abi isteyen bir Sivas halkı varmış gibi ordan burdan getirilen adaylarla göz boyama sürecinin bu seçimlerde de olup olmayacağı şimdilik bekleniyor.

Ancak özellikle AK Partinin zatı muhterem aday adayları henüz start vermedi. 

Seçim süreçlerinin sosyal medyada tüm fotojeniklikleriyle günaydın fotolarıyla başladıkları enteresan ziyaretlerle sadece aday adayı kalacaklar makam mevkii ticaret beklentileri için kapı kapı gezmeye başladılar.

Bununla birlikte bu şehri iliklerine kadar bilen ve yaptığı büyük projlerle ismini kazıyan efsane Vali Dr. Hasan Canpolat siyasi partilerin radarlarında olmalı özellikle CHP ilk veya ikinci sıra için bu ismi kesinlikle aday göstermeli. Canpolat'ın yaptığı projelerin meyvelerini bu şehir yıllarca yedi ve yıllarca şahsının yaptıklarıyla da neredeyse kaldı. Şehir içindeki bürokrasinin en hızlı ve düzgün çalıştığı dönemi kurdu. Yaptıklarıyla ismini var eden ve yine Abdüllatif Şener'in bakanlığı döneminde birlikte görev yaptığı Canpolat'ı Sivas listesinden göstererek Sivas'a verdiği değeri CHP vatandaşa yansıtmalı ki Sivas halkından oy beklediğini de gösterebilmeli…

Bununla birlikte İYİ partinin şehir yapılanmasında sorunlar olsada; yine de 2011 yılı adaylığı döneminde siyasi olarak büyük sevgi ve saygı kazanan bir çok yerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevleriyle bulunduğu bölgelerde büyük icraatlara imza atan hemşehrimiz Ünal Coşkun ismini kesinlikle 1 numarada aday listesine yazarak seçimler için Sivas'a verdiği önemi göstermeli.

Bu şehrin ne kendi ticaretini ve eşinin memuriyetinin peşinden koşan vekile ne de o parti senin bu parti benim deyip dağ dağ gezen siyasi geçinenlere ihtiyacı var.



Anahtar Kelimeler: SİVAS' DÜŞÜNÜR ?