Cevap ve Düzeltme

Cevap ve Düzeltme

Daha önce de yalan haberler nedeniyle mahkeme kararlarıyla tekzip metinleri yayınlamış olmanıza rağmen gazeteniz tarafından, Belediyemiz tüzel kişiliği ve çalışanları aleyhinde, sistemli ve kasıtlı olarak karalamaya ve itibarsızlaştırmaya yönelik tamamen iftira mahiyetinde yayınlar yapılmaya devam edilmektedir.

Bu çerçevede alışkanlığınızın bir tezahürü olarak haber sitenizin 22.09.2013 tarihli yayınında "Kaçak Anadolu Yıkılacak mı?" başlıklı haberde tamamen iftira ve karalamaya yönelik ve tekzibi gereken ifadeler kullanılmıştır.

Haberde "... Yatırımcı bahanesiyle nelere göz yumuluyor-Nelere Peşkeş çekiliyor. Sivas Belediyesinin İmar Kanunu`na aykırı özel Anadolu Hastanesi binasının inşaatına işlem yapmayarak kanunsuzluğa göz yummaya devam ettiği, aylardır imar planına ve ruhsat planına aykırı olarak inşa edilen hastane binasına Belediye yetkililerinin göz yumduğu...,yapılmasına devam edilen ek kaçaklara göz yumulduğu..., Sivas Belediyesi`nin kıyağı, " gibi üretilmiş ve açık birer iftira mahiyetinde ifadelere yer verilmiştir. Anılan nedenlerle haberinizi tekzip etme bir zaruret haline gelmiştir.

HABER BAŞTAN SONA YALANDIR.

Bununla birlikte, aşağıdaki hususların bir kez daha kamuoyu önünde paylaşılmasında zaruret vardır:

Söz konusu Sivmar Sağlık Hizmetleri A.Ş tarafından (Anadolu Hastanesi) 27.09.2004 tarih ve 1648 sayılı imar durumuna göre 29.12.2004 tarih ve 5-17 sayılı yapı ruhsatı; 17.11.2006 tarih ve 9-20 sayılı yapı kullanım izni; 24.03.2010 tarih ve 600 sayılı imar durumuna göre 31.12.2010 tarih ve 639 sayılı ek bina ruhsatı; 13.09.2012 tarih ve 1900 sayılı imar durumuna göre 11.06.2013 tarih ve 144 sayılı tadilat ruhsatı alınmıştır. Ek binaya henüz yapı kullanma izni ise alınmamış olup, mülkiyet Sas Grup Sağlık Hizmetleri San Ve Tic A.Ş adına geçmiştir.

Hiç kimseye bir ayrımcılık yapılması söz konusu değildir.

Bu nedenlerle, Basın Kanunu`nun 14. maddesi gereğince, iş bu tekzip yazışım, üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan, ilgili haberin yayımlanmış olduğu aynı sayfanın aynı sütununda, aynı puntolarla yayımlamanızı rica eder aksi halde gerekli hukuki ve cezai takibatı yapmak zorunda kalacağımızı tarafınıza ihbar ve ihtar ederim.



Anahtar Kelimeler: