Cevap ve Düzeltme

Cevap ve Düzeltme

Cevap ve Düzeltme

"cü de idianın adı sahtekârlık" ve "sehven sahtekârlık" başlıklı sözde haberler, haber verme amacı taşımayıp baştan aşağı yalan ve iftiralarla doludur. Cumhuriyet Üniversitesi 2012- 2013 Eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı 11.02.2013 tarihinde başlamıştır. Müvekkilimin ders vereceği gün ve saatler dönem başında belirlenmemiştir. Bu esnada personel daire başkanlığı müvekkili arayarak hizmet içi eğitim verileceğini, verilecek dersle ilgili o alanda hoca olmadığım, ısrarla bu dersi kendisinin vermesini rica etmiş ve müvekkilde dersi vermeyi kabul etmiştir. Ancak müvekkilime ders için ücret ödeneceğine dair bilgi verilmediği gibi kendisi de bu işin fahri olduğunu düşünerek kabul etmiştir. Ders vermeyi kabul ettikten sonra iletişim fakültesinde de 13.02.2013 ve 14.02.2013 tarihlerinde dersi olduğu söylenmiştir. Ancak ders programı 18.02.2013 tarihinde netleşmiş ve internette yayınlanmıştır. Müvekkil önce 13.02.2013 ve 14.02.2013 tarihlerinde iletişim fakültesindeki dersi için fakülteye gitmiş ancak dönemin ilk haftası olduğu için hiçbir öğrenci derse gelmediğinden aynı tarihlerde personel daire başkanlığının bildirdiği hizmet içi eğitim dersini vermeye gitmiş ve söz konusu dersleri vermiştir.

Üniversite yönetimi hem fakültedeki ders için hem de hizmet içi eğitim için sonraki bir tarihte müvekkilimin bilgisi dışında hesabına para yatırmıştır. Müvekkil bu durumu fark ettiğinde hizmet içi eğitim için yatırılan 124,40 TL`yi bu işi fahri olarak yaptığı için iade etmiştir. Müvekkilim yatırılan ücretlerle ilgili herhangi bir bordro imzalamamıştır. Kaldı ki müvekkil 124,40 TL`lik bir ücrete tenezzül edecek değildir.

Müvekkilim Ümit Arklan Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Kendisi Halka İlişkiler alanında Türkiye`de ki doçent unvanına sahip en genç ve başarılı akademisyenlerden biridir. Gazeteniz Sivas için yararlı bir şeyler yapmak istiyorsa fedakârlık yaparak başka şehirler yerine Sivas`ı seçen başarılı akademisyenleri karalamamalıdır. İnternet sitesi ve gazetede yayınlanan ve tekzip ettiğimiz haber, ahlaki olmadığı gibi son derece seviyesiz bir üslupla hazırlanmıştır. Gazetedeki haber nedeniyle ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup yapılan tahkikat neticesine Sivas 1. Sulh Ceza Mahkemesinde 2013/350 Esasına kayden ceza davası açılmıştır.



Anahtar Kelimeler: 0