CEVAP VE DÜZELTME

CEVAP VE DÜZELTME

CEVAP VE DÜZELTME

İnternet sitenizde 01.04.2013 tarihli nüshasında "Aydınlatma İhalesinde Karanlık Şüphe" başlıklı baştan sona haksız ithamlarla, yalan beyan ve yanlış bilgilerle dolu haberde "... Söz konusu ihalenin özel teknik şartnamesinde belirtilen şartların sadece bir firmayı tarif edecek şekilde hazırlandığı belirtildiği" ifadeleri kullanılmıştır.

Bu ifadeler AÇIK BİR İFTİRA MAHİYETİNDEDİR.

Olayın doğruluğunu öğrenme adına gazetenizin Belediyemize bir müracaatı da olmamıştır.

Belediyemiz uygulamasında da bir usulsuzlük bulunmamaktadır.

Bu beyanların tamamı asılsız iddia ve karalamaya yönelik belediyemiz tüzel kişiliği ve çalışanlarını zan ve töhmet altında bırakıcı iftiralardır.

Zira; İlgili ihalede haberinizde iddia edildiği üzere, ihale şartlarının sadece bir firmayı tarif edecek şekilde hazırlandığı hususu tamamiyle yalan olup bilakis ihaleye konu ürünün özelliklerinin "en az, +,-,(tolerans) ,... ile... arasında gibi ifadelerle geniş bir fonksiyonda tutulup tek bir firma ya da bir ürünü belirtmediği şartnameden açıkça anlaşılmaktadır. Ayrıca aynı şartname önceki yıl yapılan mal alım ihalesinde de yapılmış olup bu sene hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Diğer yandan teknik şartnamenin işaret ettiğini iddia ettiğiniz firma bugüne kadar idaremize ait hiçbir ihaleye girmemiş olup bu yıl Kayseri, Elazığ ve Ankara firmaları ihaleye iştirak etmelerine ve ihaleye açık olmasına rağmen hiçbir Sivaslı firma ihaleye katılmamıştır. Doküman satın alınmamıştır.

Konuyla ilgili gerekli hukuki ve cezai takibatın yapılacağından kuşku duyulmamalıdır.

Gazetecilik gibi kamuya mal olmuş, son derece onurlu ve saygın bir mesleğin kişisel ihtiraslara kurban edilmemesi meslek ahlakının gereğidir.

Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına anılan nedenlerle haberinizi tekzip etme bir zaruret haline gelmiştir.

Bu nedenlerle, İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınların işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun ?İçeriğin yayından çıkarılması ve cevap hakkı başlıklı 9. Maddesi gereğince, tekzibe konu asılsız haberin yayından çıkarılması ve cevabımızın bir hafta süreyle yayımlanmasını rica ederim.



Anahtar Kelimeler: 0