ÇEDAŞ İŞİN SUYUNU ÇIKARDI!

ÇEDAŞ İŞİN SUYUNU ÇIKARDI!

ÇEDAŞ İŞİN SUYUNU ÇIKARDI!

Kayıp ? kaçak ve habersiz sayaç değiştirmeleriyle defalarca gündeme gelen Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) şimdi de hafta sonları elektrik kesip bağlamamasıyla gündeme geldi. Gazetemizi arayarak şikâyet eden birçok tüketici, son ödeme tarihi geçen aboneliklerin ÇEDAŞ personelinin hafta sonlarında kesintiye uğradığını, akabinde faturayı online olarak yatırmalarına rağmen Pazartesi gününden önce elektrik hatlarının açılmadığını ifade ederek, serzenişte bulundular.

Geçtiğimiz yıllarda kayıp ? kaçak gibi birçok bedelin faturaya yansıtılmasıyla gündeme gelen Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) son dönemlerdeki yaptıkları çalışmalarda artık iyice işin suyunu çıkarmaya başladı.

Gazetemize gelen ihbarlarda birçok vatandaş elektrik tüketim faturalarının ay sonuna denk gelmesinden şikâyetçi olurken diğer taraftan, son ödeme tarihinin geçmesinin ardından Cumartesi günleri elektrik hatlarının ÇEDAŞ ekipleri tarafından kesildiğini ifade ettiler.

Tahsilat ofislerinin hafta sonu kapalı olması nedeniyle internet üzerinden online ödeme yaptıklarını kaydeden tüketiciler buna rağmen Pazartesi gününden önce elektrik hatlarının bağlanmamasından şikayetçi oldu.

ÇEDAŞ?ı arayarak konu hakkında şikâyetlerini dile getirerek bilgi almak isteyen tüketicilere, hafta sonu sadece elektrik kesme ekiplerinin görev yaptığını elektrik hat bağlama servisinin sadece hafta içerisinde görev yaptıkları iletiliyor.

Hafta sonunu elektriksiz geçirmek zorunda bırakılan birçok vatandaş şikâyette bulunuyor. Ancak hiçbir yetkilinin bu şikâyetleri kale aldığı söylenemez. Diğer taraftan online ödeme yapamayan elektrik tüketicileri ise faturalarını yatırmak için Pazartesi günün beklemek zorunda bırakılıyor. Hem de gecikme faiziyle birlikte?

Özel sektöre devredilmesinin ardından vatandaşların birçok sıkıntı yaşadığı ÇEDAŞ?ta bu tür sorunların biran evvel çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Yine bildiğiniz üzere ÇEDAŞ geçtiğimiz aylarda da habersiz olarak evlerdeki elektrik sayaçlarını yenileriyle değiştirmesiyle gündeme gelmişti. Tüketicilerin birçoğunun elektrik sayacı piyasadaki fiyatının çok üstüne habersiz değiştirilirken, bu bedel taksitlendirilerek, faturaya yansıtılıyordu.

Sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamada her şey gün yüzüne çıkmıştı. 2014 yılı 1 Ocak tarihi itibariyle elektrik dağıtım şirketlerinin bütün abonelerinin sayaçlarını elektronik sayaçlarla ücretsiz değiştirilmesi zorunlu tutulduğu ortaya çıkmıştı.

Bunu fırsat bilen elektrik dağıtım şirketleri ise yıl başı öncesinde ne kadar abonenin sayacını değiştirse o kadar külfetten kurtulacaktı. Ancak Bakanlık yetkililerinin uyarılarıyla vatandaş bilinçlendirilmiş oldu.



Anahtar Kelimeler: 0