CANPOLAT'TAN; 4 MADDE DE AKŞENER YANLIŞLARI

CANPOLAT

Millet ittifakının aday belirleme toplantısı sonrasında yaşanan çatlakta başrol kahramanı olan Meral Akşener'e büyük tepkiler yükseliyor. Akşener'in sert bir açıklama ile ayrılması sonrasında Canpolat yanlışları işaret etti.

Canpolat Meral Akşener'in Millet ittifakından ayrılışına dair 4 madde de yanlışları özetledi.

İşte Canpolat'tan bu ayrılık sonrası dört maddede Akşener'in yanlışları.

"1- Ahlaki açıdan Yanlış. İyi partinin kuruluşundan bugüne kadar Kılıçdaroğlunun verdiği siyasal destek ve Meral Akşenerin şükranını ifade eden “"Kılıçdaroğlu'na  ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme Sayın Kılıçdaroğlu’nu vasiyet ettim. Çocuklarıyla beraber vasiyet ettim. Siz sahip çıkamaz başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir” sözleri ortada iken Kılıçdaroğlunu, “Anlamış olduk ki; kişisel ajandalar uğruna, mübah sayılan, kuyruklu yalanlar; milletin kazandığı, bir büyük hakikate, tercih edilmiştir. “ gibi galiz ifadelerle masayı devirmesi ahlaki açıdan çok yanlış bir davranıştır.

2- Siyaseten Yanlıştır. Akşenerin davranışı birçok açıdan siyaseten yanlıştır. Birincisi, Seçimin her halükarda 2. Tura kalacağı belli iken kırıcı ifadelerle ittifaktan ayrılmak, İyi partiyi 2. Tur için  cumhur ve millet ittifakı arasında pazarlığa açık bir pozisyona düşürecektir. İkincisi, seçimden sonra Türkiyenin yeniden düzenlenmesi aşamasında iyi partiyi devre dışı bırakmak anlamına gelmektedir. Üçüncüsü ittifaktan ayrıldıktan sonra kendi adaylığını açıklaması gerekirken, CHP’nin belediye başkanlarını öne sürmesi de siyaseten çok yanlıştır.Bu belediye başkanları nasıl aday olacak..? Bağımsız aday olacaksa hangi teşkilat ve bütçeyle kampanya yürütecekler..? İyi partinin adayı olursa ve kazanırlarsa yapılması gereken anayasal düzenlemeler ve reformlar mecliste hangi siyasal destekle yapılacak..! Dördüncüsü, İyi parti gibi temel motivasyonu Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulu bir partinin tabanını Meral Akşenerin 2. Turda Millet ittifakından başka bir yöne çevirebilmesi mümkün değildir.

3- Üslup açısından Yanlış. Meral Akşenerin dün “13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz.” Açıklamasına imza attıktan sonra,1 yıldır birlikte çalıştığı liderleri ağır ifadelerle Suçlayarak masayı devirmesi siyasi üslup bakımından son derece yanlıştır.

4- Türkiyenin siyasi geleceği açısından yanlıştır.Uzun süredir altı parti adaydan ziyade ortak ilkeler önemli diyerek çok yoğun çalışmalar yapılmışken ve Akşener”karşılıklı güven ve saygıya dayalı fedakarlıklarda bulunarak Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılına taşıyacağız. Bu amaçla 6 parti arasında başlamış olan iş birliği sürecinde yer alan bütün partilerin genel başkanları olarak önümüzdeki kritik tarihi süreçte aşağıdaki ilkelere sadık kalacağımızı taahhüt ve ilan ediyoruz." İfadesinin altına imza atmışken şimdi seçime 2 ay kala, deprem sonrası Cumhur ittifakı en zayıf durumuna düşmüşken, artık hiçbir önemi kalmamış olan aday konusunu bahane ederek masayı devirmesi Türkiyenin siyasi geleceğini çok ciddi risk altına attığı gibi kendi siyasal geleceği ve İyi Parti açışından siyasal intihar anlamına gelmektedir."

dedi.



Anahtar Kelimeler: CANPOLAT'; MADDE AKŞENER YANLIŞLARI