ÇAMLIBEL GEÇİDİNE TÜNEL!

ÇAMLIBEL GEÇİDİNE TÜNEL!

Özellikle kış mevsimlerinde birçok kazaya sebebiyet veren Sivas ? Tokat arasında bulunan Çamlıbel Geçidi?ne tünel yapılacak. Söz konusu projeyle ilgili geçtiğimiz yıl Aralık ayında etüt ve proje danışmanlık hizmeti ihalesi gerçekleşti. Konuyla ilgili bilg

Özellikle kış mevsimlerinde birçok kazaya sebebiyet veren Sivas – Tokat arasında bulunan Çamlıbel Geçidi’ne tünel yapılacak. Söz konusu projeyle ilgili geçtiğimiz yıl Aralık ayında etüt ve proje danışmanlık hizmeti ihalesi gerçekleşti. Konuyla ilgili bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, “5.5 km uzunluğunda 2x2 çift yönlü Türkiye`nin en uzun tünelinden birinin yapılmasını için proje hazırladık ve kısa sürede yapımına başlanacak” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivas-Tokat arasında bulunan Çamlıbel Geçidine tünel yapmak için kolları sıvadı. Çamlıbel Geçidi`ni kısaltan ve özellikle kış aylarında büyük tehditlerin meydana geldiği Çamlıbel’de yaşanan sorunları giderecek olan bu çalışma bittiğinde Sivas-Tokat arasındaki ulaşım daha güvenli olarak sağlanacak.

Diğer taraftan dün Yıldızeli İlçesinde bir takım incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Habip Soluk da söz konusu projeyle ilgili bilgi verdi.

Yine Karayolları Genel Müdürlüğü de 9 Aralık 2013 tarihinde yapılması düşünülen Çamlıbel Tüneli ve Bağlantı yolları etüt proje danışmanlık hizmeti için ihaleye çıktı.

Yıldızeli’nde incelemelerde buluna Müsteşar Soluk, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın başka bir çalışması var. Sivas-Tokat arasında sınır konumunda olan Çamlıbel bölgesinde tünel çalışmasıyla ilgili proje çalışması içerisindeler” dedi.

Çamlıbel Geçidi`ni kısaltan ve kışın yaşanan sorunları giderecek olan bu çalışma bittiğinde Tokat’ın kavşak noktası haline geleceğini belirten Soluk, “Yıldızeli’ne konulacak olan hızlı tren durağına Tokat durağı diyoruz. Buradan insanlar yarım saatte Yıldızeli’ne gittiğinde 2.5 saatte Ankara’ya, 5 saatte de İstanbul’a ulaşmış olacak. Bu da bir artı olacak” dedi.

Müsteşar Soluk şunları kaydetti:

“Kuzey-Güney bağlantı yolu üzerinde bulunan Tokat-Yıldızeli karayolundaki Çamlıbel geçidine 5.5 km uzunluğunda 2x2 çift yönlü Türkiye`nin en uzun tünelinden birinin yapılmasını için proje hazırladık ve kısa sürede yapımına başlanacak. Yapılacak olan bu tünelle Tokat-Yıldızeli-Sivas birbirinin banliyösü haline gelecek ve Yıldızeli`nde kurulacak olan Hızlı Tren istasyonuna da kısa sürede ulaşım sağlanacak.”

İlimizdeki yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk şöyle devam etti:

“Müsteşar Habip Soluk, “Sivas bölünmüş yol sıralamasında 23.8 kilometre ile Türkiye`de 59. sıradaydı. Çok komşu ili olmasına rağmen hiç biri ile bölünmüş yol ile bağlı değildi. Zaten ülkemizde de 2003 yılı öncesinde birbirine bölünmüş yol ile bağlı olan toplam 6 ilimiz vardı. Bugün bu sayı 75 ile çıkmış durumda.

Türkiye genelinde 6.101 kilometre bölünmüş yol vardı bugün itibariyle 23 bin kilometrenin üzerinde bölünmüş yol var. Yine demiryolları kaderine terk edilmiş durumda iken 2003 yılından sonra Başbakanımızın talimatıyla tekrar devlet politikası haline geldi ve mevcut demiryollarının bakımını yaparak yeniledik.”