ÇALIMBAY YENERİZ AMA ONSUZ OLMAZ DEDİ

ÇALIMBAY YENERİZ AMA ONSUZ OLMAZ DEDİ

UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimizden Sivasspor'un son 16 turundaki rakibi belli oldu. CFR Cluj, Ballkani ve Slavia Prag'ı eleyerek adını bir üst tura yazdıran ekibimiz, İtalyan ekibi Fiorentina ile eşleşti.

Sivasspor Fiorentina maçı için heyecanlı bekleyiş başladı. Bu yıl ülkemizi UEFA Konferans Ligi'nde temsil eden Sivasspor, son 16 turunda güçlü İtalyan ekibi Fiorentina karşısına çıkıyor. İşte, futbolseverlerin büyük bir merakla beklediği maçla ilgili bilgiler.

SİVASSPOR FIORTENTINA MAÇI NE ZAMAN?
Sivasspor Fiorentina eşleşmesinin maçları 9 Mart ve 16 Mart tarihlerinde oynanacak.

SİVASSPOR'UN MUHTEMEL İLK 11'İ
Muammer Yıldırım, Robin, Goutas, Caner, Uğur, Ulvestad, Hakan Arslan, Kerem Kesgin, Erdoğan Yeşilyurt, Leke James, Gradel.

Spor Toto Süper Lig'i geçen sezon 54 puanla 10. sırada tamamlayan Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı ilk kez kazanarak UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turuna katılma hakkını elde etmişti.

Avrupa kupalarında daha önce 23 maça çıkan Sivasspor, bu karşılaşmaların 7'sini kazandı, 3'ünde berabere kaldı, 13 kez sahadan yenik ayrıldı.

Kırmızı-beyazlı ekip, söz konusu müsabakalarda 23 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 44 gole engel olamadı.

FIORTENTINA EŞLEŞMESİNE ÇALIMBAY'IN YORUMU

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fiorentina eşleşmesini yorumladı. Çalımbay, "Bize kuradaki en güçlü takımlardan biri çıktı. Ama ben takımıma güveniyorum. İyi işler yapacağımıza inanıyorum. Tek endişem lig maçlarından sonra sakatlık yaşamak. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Depremden sonra psikolojik olarak hepimiz çöktük. Ama ülkemle gurur duydum. Tüm dünyaya yardımlaşmamızı gösterdik." ifadelerini kullandı. 

"TÜRK FUTBOLUNDA ÖRNEĞİ YOK”

Deneyimli teknik adam ayrıca, "Sivasspor mütevazı bir takım, istediğimiz oyuncuyu alamayız. Bir Başakşehir'e bakın, bir bize bakın. Ama biz üst üste üç sene Avrupa'ya gidiyoruz. Bunun örneği yok. Büyük takımlar bile gidemiyor. Bizim yaptığımız mükemmel bir şey." dedi.

TARAFTAR OLMAZSA OLMAZ

Teknik Direktör Çalımbay taraftar desteğinin önemini bir kez daha katıldığı canlı bağlantılarla dile getirdi. Çalımbay Fiortentina maçı ile ilgili olarak kazanırız turu geçeriz diyerek net konuşurken taraftara çağrı yaptı. Taraftar hem avrupa kupalarında, hem ziraat kupasında hem de ligde en önemli gücümüz bizi bu güçten mahrum bırakmasın Yiğidolar dedi. Taraftarımızla bir olursak başarımız daha çok ve daha kuvvetli olacaktır dedi.



Anahtar Kelimeler: ÇALIMBAY YENERİZ ONSUZ OLMAZ