ÇAKMA GAZETECİ

ÇAKMA GAZETECİ

ÇAKMA GAZETECİ

Bugün çok sevinçliyim. İçimden koşmak coşmak geliyor. Neden bu sevinç derseniz geçenlerde yapılan TSO başkanının basının sorularını cevaplaması ve sayın başkanın Sivas Postası yazarlarına ve gazeteye söz etmeleri veya laf atmaları artık ne derseniz. Hadis-i Şerifte Kişi arkadaşının dini üzeredir buyruluyor. Bizim onunla herhangi bir bağımızın olmaması hatta karşısında olmamızı ilan ederek dünya da ve ahrette de sorumluluktan kurtardığı için çok sevinçliyiz. Sizinle dostluğu bırakın arkadaş olmak insanı sonu olmayan uçurumlara götürür. Kısaca sizinle olmamaktan gurur duyduğumuzu tekrar ifade edelim.

Genelde televizyon seyretmem şu Sivas haberlerine bir bakalım diye televizyonu açınca tevafuk bu açar açmaz karşımda vatandaşın itirazı vardı. Onlar bizim meslektaşımız değil, Cemiyet başkanını daha farklı olarak biliyordum ki onun böyle Sivas Postası gazetesini dışlayan sözlerini duyunca çok şaşırdım. Başkan söylediğin kişileri biz kabul etmiyoruz gibi ve gazete açmak bakkal açmaktan daha kolay diyerek bulunduğu seviyeyi ben de bakkalcıyım der gibi küçülten ve bu mesleği küçük gören ve ardından hem söylediğiniz kişiler eski ticaret odası başkanı diyerek öyle elini kolunu sallayarak konuşmasına önce kızdım hem de baya kızdım. Hatta yazar arkadaşı arayıp gazeteciler cemiyet başkanı bu mu diye sorma ihtiyacı hissettim, aldığım cevap; evet cemiyet başkanı o. Varın gerisini siz düşünün işte Sivas basını ne durumda. O arada birileri ÇAKMA GAZETECİ diyor, Başkan da tasdik ediyor, ha tamam çakma gazeteci işte.

İsterdim ki orada sayın orijinal gazeteci arkadaşlardan biri şunu desin başkan içimizde size muhalefet eden bir gazete var. Muhalefetin olmadığı yerde iş olmaz. Artı orada eski ticaret odası başkanlığı yapmış arkadaş var. Onlar işi biliyorlar. Ticaret odasını biliyorlar. Dolayısıyla senin ne gibi yanlışlar yaptığını da onlar bizden daha iyi biliyorlar. Bunları dışlamanız ve burada basını bu şekilde eleştirmeniz ne kurumunuza düşer ne de size. Biz gazetecilik yapıyoruz biz toplumun yararı için çalışıyoruz. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için gayret ediyoruz diye savunmalarını beklerdim. Zamanın birinde radikal olan bir gazetenin muhabirini bir toplantıya almamışlardı da en uç noktadaki gazete bile buna itiraz etmişti vay be.

Evet bir kez daha anladım ki kendini hem küçük görüp hem de orijinal sayanların olduğu bu memlekette bizim gibi gazetecilerin dışlanması samimi olarak söylüyorum ki bir onurdur. Merak etmeyin başta söylediğim sizin içinde geçerli.

Biz çakma gazeteciyiz. Kimsenin yanında yer almadık. Kimsenin adıyla adımız anılmadı. Menfaat peşinde koşmadık. O yüzden Sivas Postası olarak kimsenin yapamadığı bir çok konuyu korkmadan yılmadan manşete taşıdık. Bu şehir için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Aman siz orijinal kalın, sakın çakma olmayın yoksa her çağrılan toplantıya gidemez dolayısıyla da beslenemezsiniz. Aman Allah için orijinal kalın, kent meydanı havuzuna su verildi diye haber yapmaya devam edin. Gece Şok Haber diye başlık atıp sabah haberin üstünü kapatın. Olur ya gölge patronlarınız size kızarlar sonra.

Biz ÇAKMA GAZETECİ olmaya devam edelim?



Anahtar Kelimeler: 0