BÜYÜK İHTİMALLE

BÜYÜK İHTİMALLE

Genel seçimlere az bir süre kaldı tüm partilerin aday listeleri belli oldu. İlk önce tabiî ki parti içerisinde listelere itirazlar oldu dedikodu tarzında kapı arkasında ses yükseltilmeye kalkışılsa da aday adaylarının yakınları, taraftarları artık bir şeyleri değiştiremeyeceklerini anladıkları için kötüleme ve eleştiriler ortaya koymaya başladılar. Ben de normal bir seçmen ve vatandaş olarak partiler, adayları, adaylar hakkındaki düşüncelerimi izah etmeye çalışacağım.
Ak parti uzun yıllar seçim kazanmanın vermiş olduğu öz güvenle yaklaşsa da milletvekili aday belirleme çalışmalarını iyi yürüttü. Çünkü en çok milletvekili aday adayı müracaatı bu partiye yapıldı. Neticesinde beş vekil adayı belirlemesi gerekiyordu. Aday adaylarının ve yakınlarının istedikleri gibi neticelenmese de bu dönemi iyi yürüttü ve Milletvekili listesi olarak iyi bir liste oluşturmaya gayret etti. Şaibesiz Sivas için canla başla çalışacağına inandığım bir liste olduğuna inanıyorum her kesimi dinleyeceklerine sorunlara çare olmaya çalışacaklarına inanıyorum. Genç ve dinamik yıpranmamış bir kadro. Fakat geçmişte milletvekilliği yapmış olanların kibirli davranışları ve emrivaki Sivas bürokrasini belirlemeleri, bir felsefe koyamamaları toplumu germiş ve bu atanan şahıslar beklentileri karşılamamış büyük ayrışmalara liyakatsizliğe hizmet ederek hem devleti, hem de hükümeti zora sokan davranışlar sergilemiş ve halada bu anlayışı devam ettirmektedirler. Devletin tüm imkanlarını kendi şahsi kazançları için kullanmışlar kimi yeni işe aldırdığı oğlunu kuruma müdür yaptırmış. Kimisi çekindiği adama en güzel imkanları sonsuza kadar sunmuş, kimileri birbirlerini enpoze ederek mevki makam edinmişlerdir. Bunları vatandaş inanın çok iyi bilmektedir. Malesef bu tutum vatandaşı bıktırmıştır. ’Tayyip Erdoğan ne yapsın kardeşim onun ne suçu var hep bu yereldekiler ve milletvekilleri suçlu’’ diye Sayın Cumhurbaşkanını farklı yere koymuşlardır. Eğer ki bir oy kaybı yaşanırsa geçmişteki ve şuan  siyaset kökenli kişilerin tutum ve davranışlarının neticesi olacaktır. Şehirde bazı ekâbirlerdi bak sizin milletvekili olmanızı biz sağladık bizim katkımız var diye Ak Partili adayları hakkında böyle yorumlar yapıyormuş. Bıraksınlar bu işleri ya tam ortaya çıksın siyaset yapsınlar ya da ticaretlerine baksınlar zaten ticarette oldukça mahirler. Çok acayip işler.                                              
Gelelim muhalefet partilerine CHP yine il başkanlığı yaptığı dönemlere varlığı yokluğu belli olmayan üniversite ile ilişkileri(kadro) geliştirmiş, kendini eleştiren partilisini provokatör olarak partiden kovalama cesareti gösterebilen birisi. Sayın Ulaş Karasu Sivas için veya millet için ne proje ortaya koydu ne fikir üretti şimdiye kadar inanın ne duydum ne gördüm. Sadece ismini biliyoruz listede işte. Kendisi nede olsa CHP olarak belirli bir oy oranımız var diyerek güveniyor Ankara’dan milletvekilliği kaptı mı dokunmayın artık keyfine.  
İkinci sıra adayı Deva Partisi il başkanı Serdar İnce. Ak Parti sayesinde yirmi yıldır siyasetten en çok nemalananlar arası da birisi. Kendi açıklasa daha iyi olur aslında ama biz soralım kamu proje ve işlerinden ne kadarının içerisinde ne kadar paralar kazanarak bulundu. Yani anlaşılacağı üzere mesele memleket değil kişisel çıkar. Basında kendi reklamını yaptıran yazılar. 2011 -2014 Tarihleri arasında Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunda kurul Üyeliği yapmıştır. 2017 tarihinden itibaren Kent Estetiği Kurul üyeliği devam etmektedir. 2007-2009 Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğinin ardından 2016 yılında Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Serdar İnce bir çok sivil İnisiyatif çalışmasının içinde yer almıştır denilmekte fakat hepsinden maddi olarak karşılığını fazlasıyla almıştır. Kamu Yapıları, Eski eser, Restorasyon ve Şehircilik konularında tecrübeli sayılarak artarak işlerine devam etmekte maşallah. CV’sinde koruma kurulu üyesiyim diyor. Acaba akademik uzmanlığı olmadan o kurula nasıl girmiştir? Hem kurula hem de kent konseyine göreve nasıl gelmiştir. Yani anlayacağınız Ak Parti hükümetleri döneminde her makama aday, aday adayı olmuş artık hiçbir makam ele edemeyeceğini anlayınca muhalefette geçmiştir.
İYİ parti adayları zaten şimdiye kadar vatandaşın içerisinde fazla bulunmayan insanımızın fazla tanımadığı şahsiyetler MHP’den ayrılanların haricinde geniş bir vatandaş kitlesine hitap etmiyor.
Doğan Ürgüp BBP milletvekili adayı bu birinci sıra çok kıymelidir seçilemeyecek dahi olsan birinci sırada olacaksın kimseye bırakılmayacaksın.Sayın Ürgüp böyle düşünüyor olmalı.Allah rahmet eylesin genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatı üzerine ahde vefa olması adına halk belediye başkanı olarak seçti.Yalnız kerameti kendinden bilerek farklı davranışlar ortaya koydu kendisinin her şeyi bildiğini  zannederek  güç zehirlenmesi yaşadı.Bir dönem sürdü başkanlığı sonrasına hep yenilgi.Yani demek istiyorum ki sayın başkan yeter artık gençlere bırakın ciddi donanımlı insanlara bırakın diğer BBP adaylarının hepsi için geçerli bu söylediklerim.Merhum başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun kendi kurduğu partisinde hayatta olan ailesinin konumu nedir?Sivas lı seçmen merak etmektedir.Partisinin yüzde on baraj sorunu olmadığını söylüyor pek inandırıcı gelmiyor.
Şehirde Ak parti siyasetinde yer bulamayan bazı kimseler devamlı partinin oy kaybedeceği algısı oluşturmaya çalışıyorlar ve çaba gösteriyorlar.Bu işleri tezgahlayanlar şimdiye kadar Ak parti iktidarı döneminde her yerde ve her ortamda her şeyden istifade eden boy boy resimler paylaşan kişilerdir. Vatandaş her şeyi görüyor biliyor duyuyor vatandaşın gözü terazi.Bazıları için ,kendilerince vefa dedikleri şey aslında takındıkları maskelerden yalnız bir tanesi.Eğer olurya Ak parti kazanamazsa göz önünde bulunmayalım kazanırsa zaten durmak yok yola devam. Siyasiler kazanır, kaybeder bu işin doğası böyle fakat bu dalkavuklar aç gözlü, makam ve mevkisini korumak için fırıldak olanlar işte bunlar varya  bunları çok iyi tanıyorsunuz fırsat vermeyin….
Bu arada kimse kaostan beslenmeye kalkmasın Ekrem İmamoğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum ve devletin gereğini yapmasını bekliyorum.



Anahtar Kelimeler: BÜYÜK İHTİMALLE