BUYUK BiRLiKTE YILDIRIM iSTiFA

BUYUK BiRLiKTE YILDIRIM iSTiFA

BUYUK BiRLiKTE YILDIRIM iSTiFA

Geçtiğimiz hafta yapılan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim seçimleri ile öncesinde yapılan meclis üyeliği seçimleri, ilimizin ve ülkemizin en önemli siyasi liderlerinden olan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu`nun büyük zorluklarla kurduğu ve yürüttüğü Büyük Birlik Partisinde ayrışmaların yaşanmasına neden oldu.

Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ile başkan seçimi ülkemizin ideoloji ve dünya görüşüyle büyük ilgi gören ancak seçim süreçlerinde oy oranlarına yansımayan Büyük Birlik Partisinde derin çatlakların açılmasına sebep oldu.

Öncelikle iki hafta önce yapılan meclis üyeliği seçiminde Dayanıklı Tüketim Malları grubundan mevcut başkan Osman Yıldırım`ın listesinin karşısında yer alarak gruptan çıkan Büyük Birlik Partisinin geçmişte il başkanlığı görevini üstlenmiş olan Mustafa Korkmaz`ın ve yine inşaat malzemeleri grubundan çıkan önemli olan meclise girmek diyen halen Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan Ömer Ağdoğan`ın yönetim kurulu seçiminde Osman Yıldırım`ın yanında yer alması hem ilimizde, hem de ideolojisi ve dünya görüşüyle ülkemizde büyük bir kitleye sahip olan Büyük Birlik Partisinin tabanında büyük rahatsızlıklara neden oldu.

Parti tabanında yaşanan rahatsızlıklar ise yine ilimizde partinin önde gelen isimlerinin tepkilerini koyarak istifaların yaşanmasını beraberinde getirdi.

Seçim sürecinde mevcut belediye başkanının biz Osman Yıldırım`la barıştık demesi, Mustafa Korkmaz ve Ömer Ağdoğan`ın seçimlerde Yıldırım`a destek vermesinin yanlış olduğu seçim öncesinde defaten kamuoyunda dile getirilirken bunları göz ardı eden yönetime ilk tepki Demiryol-iş sendikası Büyük Birlik Partisi İl Temsilcisi Mehmet Bulut`tan geldi. Temsilcilik görevinden istifa eden Mehmet Bulut Parti delegeliği ile üyeliğinden de istifa edecek. Yaşanan bu gelişmeler parti içerisinde bir çok istifanın olacağı yönünde.



Anahtar Kelimeler: 0