BÜYÜK BAŞKAN

BÜYÜK BAŞKAN

Yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisi ilk oturumunu dün gerçekleştirdi. Merakla beklenen İl Genel Meclis Başkanlığı?na ise 3 dönemdir İl Genel Meclis Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Sedat Özata seçildi. İl Genel Meclisi?nde Ak Parti?den 31, CHP

Yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisi ilk oturumunu dün gerçekleştirdi. Merakla beklenen İl Genel Meclis Başkanlığı’na ise 3 dönemdir İl Genel Meclis Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Sedat Özata seçildi. İl Genel Meclisi’nde Ak Parti’den 31, CHP’den 8, MHP’den 2 ve BBP’den 2 Meclis üyesi bulunurken, İl Genel Meclisi 1. Başkanvekilliğine Ferhat Ünsal, 2. Başkanvekilliğine ise Fikret Doğruyol seçildi.

 

30 Mart yerel seçimlerinin ardından dün İl Genel Meclisi ilk toplantısı yapıldı. Bu toplantıyla ilgili olarak geçtiğimiz haftadan beri en çok konuşulan ve merak edilen konu İl Genel Meclis Başkanlığı’nı kimin yapacağıydı…

Başkanlık için Ak Parti’den Sedat Özata ve Turan Topgül isimleri gündeme gelmişti. İki meclis üyesi ise kararın Ak Parti İl Teşkilatlarının vereceğini deklare etmişlerdi. Ak Parti İl Başkanlığı ise dün sabah saatlerinde İl Genel Meclis Başkan Adayını belirlemek üzere Ak Parti Grubu içerisinde bir ön seçim yaptı.

Sedat Özata ve Turan Topgül’ün yarıştığı ön seçimi 18 karşılık 13 oyla Sedat Özata kazandı. İl Genel Meclisi’nde de tek aday olarak çıkan Özata yapılan gizli oylamada 12 boş oya karşılık 31 oy ile tekrar İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçildi.

3 dönemdir İl Genel Meclis Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Özata önümüzdeki 5 yıllık süreçte de İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürütecek.

Toplamda 43 üyenin bulunduğu İl Genel Meclisi’nde Ak Parti’den 31 kişi girmeye hak kazanırken, CHP’den 8 MHP’den 2 ve BBP’den de 2 kişi Meclise girdi. İl Genel Meclis Başkanı’nın seçilmesinin ardından diğer Başkanvekillerinin seçimi yapıldı.

Yapılan oylamada 1. Başkanvekilliğine Ferhat Ünsal, 2. Başkanvekilliğine Fikret Doğruyol, Divan Asıl Üyeliklerine Ali Yaman ve Ziyaeddin Mat, Yedek Üyeliklerine Yakup Çınar ve İlyas Dönüş,  Ak Parti Grup Başkan vekilliğine Fikret Yıldırım, Grup Sekreterliğine İhsan Yazıcı ve Grup Sözcülüğüne ise Emin Ünlüer seçildi.

CHP’nin Grup Başkanvekilinin ise Divriği İl Genel Meclis üyesi Sadık Güller olduğu ifade edildi.