BÜTÜN MESELE VİCDAN

BÜTÜN MESELE VİCDAN

BÜTÜN MESELE VİCDAN

Havva ay öldü. Hani şu kafasından vurulan genç kız. Karşılık vermediği gerekçesiyle ya benimsin ya toprağın diyen caninin vurduğu gencecik kız. Atatürk üniversitesinde 3. Sınıfta okuyan hayalleri umutları, onu seven bir ailesi olan o masum kız öldü.

Caninin gerekçesi çok basitti. Cani o kızı sevmişti bunu kıza söylemiş ama karşılık alamamıştı. O da bunu gururuna yediremeyip okulun ortasında genç kızı başından vurdu. Günlerce süren yaşam mücadelesini kaybetti Havva. Onu seven ailesini ve arkadaşlarını büyük üzüntüye boğdu.

Kadın haklarının güçlü savunucuları, vicdanı olan herkes isyan etti. Tıpkı onun gibi koca, akraba, sevgili, nişanlı kurbanı olan herkes gibi o da cennete gitti.

?Türkiye?de kadınlara yönelik cinayet oranı son istatistiklere göre 2002 ile 2009 yılları arasında yüzde 1400 artış gösterdi. 2002 yılında 66 kadın öldürülürken 2009 yılının ilk yedi ayında bu sayı 953?e çıktı.?

İnsanlığımızı unutur hale geldik. Güçlü zayıfı ezmeyi kendine hak bildi. Zayıf aman diledi de merhamet eden olmadı.

Kimi kadın namus adı altında, kimi kadın nefret uğrunda, kimi kadın da sebebi bilinmeyen yollardan öldürülüyor. Korunması gereken kadınlarımız, eğitilmesi gereken insanlarımız var.

Önce vicdan aşılamalıyız halkımıza. Eve geç gelen kadına kim bilir nerdeydi demek yerine, kim bilir ne derdi ne sıkıntısı varda çare arıyor denmeli?

Hayatta herkesin kendi seçimlerini yapabilecek kadar özgür olduğunu öğretmeliyiz insanlara. Yardım etmenin acizlik olmadığını, yardım edin diye bağıran insana koşmayı öğretmeliyiz. Sokağın ortasında karısını döven erkeklere sen ne yapıyorsun kendini bilmez sahipsiz mi o kadın deyip karşısında durmalıyız o adamın da şiddetinde.

Ancak böyle muhasır medeniyetler seviyesine çıkabileceğiz? Ancak böyle unutmayacağız insan olduğumuzu herkesin yaşamaya hakkı olduğunu. Susma vicdan! sen susarsan sözüm yalan, sen susarsan insanlığım talan, sen susarsan sonum hüsran,sen susarsan konuşur şeytan?



Anahtar Kelimeler: 0