BURUCİYE´yi Ateşe Atmayın!

BURUCİYE´yi Ateşe Atmayın!

2 Yıl önce Buruciye Medresesi´nin, MÜFTÜLÜK´e, restorasyon sonunda devredileceğini yazmış ve bu haberimizi bütün yetkililer yalanlamıştı. Şimdi ise haklılığımız yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Buruciye Medresesi´nin restorasyon akabinde Sivas Müftülüğü´ne dev

 

Sivas´ın en nadide taş mekânı Buruciye Medresesi Müftülük yolunda. Sivas Valiliği tarafından kiralanarak işletilen lakin son iki yıldır Müftülük tarafından kiralanması düşüncesi yavaş yavaş ilerliyor.

Kitap Günleri, Şairler buluşması, imza günleri gibi etkinliklerin yapıldığı eşi bulunmaz bu taş incinin, pek çok yeri bulunan Müftülük´e devredilmesi tepki çekiyor.

Müftülüğün Kuran Kursları, derneği, camileri gibi pek çok yeri olmasına rağmen bu nadide mekânı almak istemesi anlaşılamıyor.

Müftülük´ün burayı işletebilecek birikimde olup olmadığı ise merak ediliyor. Sivas Kitap Günleri ve sair pek çok etkinlikte Buruciye´de pek gözükmeyen Müftü ve Müftülük personelinin, bu özel mekânı değerlendiremeyeceği vurgulanıyor.

Burasının restorasyon sonrasında, tekrar Valilik´e verilmesinin en doğru bir karar olacağını dile getiren duyarlı pek çok insan, kültür okulu konumundaki Buruciye Medresesi´nin daha uzun yıllar şehrin entelektüel damarını besleyeceği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: BURUCİYE Ateşe Atmayın