BURUCİYE KÜLTÜR SOHBETLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

BURUCİYE KÜLTÜR SOHBETLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

BURUCİYE KÜLTÜR SOHBETLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

Sivas Buruciye Medresesi içinde, her Cumartesi akşamı birçok önemli ismin konuşmacı ve katılımcı olarak iştirak edeceği, ?Buruciye Kültür Sohbetleri? programının ilki bugün başlıyor.

Sivas şehir kültürü üzerine, birçok değerli yazar ve araştırmanın katılacağı etkinlik, sohbet havası içerisinde seyredecek. Buruciye Kültür Sohbetleri?nin uzun soluklu olması için gayret edildiğini belirten yazarlar, bu etkinliğin şehir kültürü için zamanla klasikleşeceğini belirtiyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Buruciye Turizm El Sanatları Anonim Şirketi Genel Müdürü Ebubekir Bıçak, ?Tarihin en derin damarlarından günümüze kadar gelmiş bir ilim ve irfan yuvası olan Buruciye Medresesi kültür sohbetleri ile tekrar her cumartesi akşamı saat 18.00?da Sivas halkıyla buluşacak? dedi.

Sivas?ın yazarlarının, akademisyenlerinin, şair ve bürokratlarının vel hâsılı şehir kültürüne katkı sunanların haftanın yorgunluğunu bizlerle paylaşmalarını ve soluklanmalarını beklediklerini kaydeden Bıçak, ?Buruciye kültür sohbetlerinin tek amacı darü-l-ala??yücelik beldesi?? olarak anılan bu kadim şehrin geçmişe ait güzelliklerini günümüzde var olan eksiklikleri edebiyat, sağlık, ekonomi adına her ne varsa katkı sağlayarak dile getirmektir? dedi.

Her hafta sonu Cumartesi günü yapılacak program şu şekilde:

TARİH           ADI-SOYADI           GÖREVİ        KONUSU

02/03/2013      Prof. Dr. Faruk Kocacık        C.Ü. Rektörü  Üniversite Ve Şehir İlişkisi

09/03/2013      Prof.Dr.Hüseyin Akkaya       C.Ü. Fen Edebiyat Fakultesi Öğretim Üyesi            ??Söz Ola Kese Savaşı??

16/03/2013      Prof. Dr. Gökhan Gökçe        C.Ü. Üroloji Anabilim Dalı    Böbrek Taşı Ve Beslenme İle Korunma Yolları

23/03/2013      Kadir Üredi                Yazar              ?Sıtkınan Sevdim Seni Sivas?

30/03/2013      Ahmet Mahir Pekşen              Edebiyatçı-Şair-Yazar            Sivas Şiirleri

06/04/2013      Mehmet Nebi Kaya    Divriği Kaymakamı    Divriği Ulu Camii Ve Darüşşifası

13/04/2013      Yrd. Doç. Dr Turgay Yazar   C.Ü. Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi    Zara Ve İmranlı Bölgesi Bezemeli Mezar Taşları

20/04/2013      Hayati İnanç   Avukat            Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

27/04/2013      Mehmet Ali Bulut      Araştırmacı-Gazeteci-Yazar   Ruh Ve Beden İlişkisi



Anahtar Kelimeler: 0