BURHANETTİN KURU BİR ADIM ÖNDE

BURHANETTİN KURU BİR ADIM ÖNDE

Aday adaylığı öncesi, AK Parti Genel Merkezinin direktifleri doğrultusunda belediye başkanlığı için girişimde bulunacağını ?irademizi Genel Merkezimize bıraktık? sözüyle ifade eden Burhanettin Kuru?nun, AK Parti Genel Merkeziyle yaptığı görüşmeler ve onl

Aday adaylığı öncesi, AK Parti Genel Merkezinin direktifleri doğrultusunda belediye başkanlığı için girişimde bulunacağını “irademizi Genel Merkezimize  bıraktık” sözüyle ifade eden Burhanettin Kuru’nun, AK Parti Genel Merkeziyle yaptığı görüşmeler ve onların izniyle İl Başkanlığından istifa ederek, Belediye Başkanlığına aday olduğu söyleniyor. Eğer AK Parti Genel Merkezi Belediye başkanı adayı yapmayacak olsa idi, başarısından dolayı, üç seçimin arda arda yaşanacağı önümüzdeki dönemde il başkanlığından istifa ettirmezdi görüşü kulislerde ifade ediliyor.

Şehrimizi yarınlara taşıyacak projeleriyle Sivas Halkının desteğini de arkasına alan Burhanettin Kuru’ya il teşkilatı ve Genel Merkezin de desteği tam.

30 Martta yapılan Mahalli seçimler için şehrimizde AK Parti dışındaki diğer partiler belediye başkanlığı için adaylarını tespit etti. AK Parti ise 17 Kasımda teşkilat yoklaması ve kamuoyu anketi sonrası Sivas Belediye Başkan adayı muhtemelen Kasım ayı sonuna doğru Genel Merkez tarafından tespit edilecek.

Aday adaylarının halk ve sivil toplum örgütlerine yönelik çalışmaları basın ve televizyon programları devam ediyor. Sekiz aday adayı her gün çeşitli program ve ziyaretlerle adaylık çalışmalarını sürdürüyorlar.

Tüm aday adayları ziyaretler ve sohbetlerde kendini anlatırken Burhanettin Kuru diğerlerinden farklı olarak bir kitapçık halinde yayınladığı projeleriyle kamuoyunun karşısına çıktı. İl Başkanlığından istifa ederek geçtiğimiz hafta Belediye Başkanlığına aday olan Burhanettin Kuru açıkladığı projelerle kamuoyundan ciddi ve olumlu destek alıyor ve her geçen gün desteğini artırıyor.  İl başkanlığı sırasında, yıllardır şehirde tartışmalarla uzayan Hastane, Adliye, Stadyum gibi projelerin temellerinin atılıp hizmete girmesi, Et ve Süt Entegre Tesisi, Çağrı Merkezleri gibi istihdama yönelik iş alanlarının şehrimizde hizmete başlamasında Burhanettin Kuru’nun disiplinli ve hızlı çalışmasının, şehrin sorunlarıyla ilgilenip neticelendirmesinin de etkisinin olduğu biliniyor. Yine, yıllardır Ak parti teşkilatında yaşanan durağan durumun Kuru’nun başkanlığı döneminde, teşkilat vekil bütünlüğünü sağlayıp harekete geçirmesi, yapılan seçimlerde oy oranlarını artırması ve referandumda Ak parti oylarını yükseltmesi başarı grafiğini yükseltiyor.

İl Başkanı olarak başaralı performansı nedeniyle, bizzat Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Burhanettin Kuru AK Parti Genel Merkezde başarılı bir il başkanı olarak biliniyor. Yine, Kuru’nun çalışkan, birleştirici ve güleryüzlü yaklaşımı nedeniyle belediye başkanlığı süresince şehirdeki birlik ve beraberliği sağlayacağı, başarılı bir belediyecilik hizmeti vereceği görüşünün hakim olduğu ifade ediliyor.

Aday adaylığı öncesi, AK Parti Genel Merkezinin direktifleri doğrultusunda belediye başkanlığı için girişimde bulunacağını “irademizi Genel Merkezimize  bıraktık” sözüyle ifade eden Burhanettin Kuru’nun, AK Parti Genel Merkeziyle yaptığı görüşmeler ve onların izniyle İl Başkanlığından istifa ederek, Belediye Başkanlığına aday olduğu söyleniyor. Eğer AK Parti Genel Merkezi Belediye başkanı adayı yapmayacak olsa idi, başarısından dolayı, üç seçimin arda arda yaşanacağı önümüzdeki dönemde il başkanlığından istifa ettirmezdi görüşü kulislerde ifade ediliyor.

Sivas Halkının, AK Parti Genel Merkezinin  ve İl Teşkilatın güvenini arkasına alan ve Sivas’ı yaşanabilir bir şehir olarak yarınlara taşımaya hazırlandığını ifade ettiği ve “Yeni bir Sivas” sloganıyla hazırladığı projelerle birlikte,  “beraber yaşadığımız şehri beraber yönetelim” diyerek sürekli halkla iç içe olan Burhanettin Kuru, özellikle son günlerde arkasına aldığı halk  desteğiyle, önümüzdeki beş yılda AK Partili Sivas Belediye Başkanı olacağı görüşü giderek öne çıkıyor.



FARUK
7.11.2013 12:16:20
B. KURU YÜZ ADIM ÖNDE DE OLSA OLMAZ BU İŞ DAHA ÖNCE YAZDIKLARINIZA GÖRE ÇOK BAŞARISIZ BİR İL BAŞKANI BU KURU NE OLDU DA BAŞARILI OLDU HAYRET

halk seçer
8.11.2013 17:56:20
halk mı istiyor kendi mi? toraman mııı!!!

ss
8.11.2013 17:57:14
Kuru son dönemlerde ortaya koyduğu projelerle 100 adım öndedir. Sivas tarafından sevlen biri ve yaptırım gücü olan bir liderdir.

çakır
8.11.2013 17:57:22
Yanlış tan dönmek er kişi işidir tebrikler sivas postası hak geldi batıl zail oldu durmak yok yola devam Burhanettin Başkan yolun açı olsun

adem kaya
9.11.2013 10:11:15
sivas a yazık olur başbakan sivasın kararını verdi mimar sami aydın

muhammet
9.11.2013 18:04:13
Burhanettin bey bence gerideki her bilbordu resimleriyle doldurmus birde yenil sivas demis eger ki sayin kuru ve ekibi basbakani seviyorsa akp yi seviyorsa eger ki sivasta akp nin oylarini artirmak istiyorsa yapacagi tek sey sami beyin kapisini calacak baskanim koltuk senin hakkin yaptigin islerin yarim kaldi bunlari tmmla diyecek ve adayimz sami baskandir demesi lazim ama sayin kuruda nerde bu erdemlilik 5 yil il baskanligi yaptim 5 belediye 5 te vekil mi olcan yani tmm iste yeter iyi tanittin kendini

aslan aslan
13.11.2013 17:42:45
muhemmet sen bi kere ak partili deyilsin şunki yorumdan beli ak partili olsan akp demesin sen ak partini ak ını bile bilmiyosun başbakan söyledi biz kimseye koltuk dagıtmıyoruz dedi şunki sen takip etmiyosun şunki sen ak partili deyilsin başbakan ak partililere soracak zaten sana deyilya

Ayaz
14.11.2013 17:37:42
Başbakan kimseyi seçmiş değil henüz arkadaşlar. Halk kimi isterse o olacak dedi başbakanımız. Halkımızda ne Dogan Ürgüp`e mağlup olmuş Sami Aydın`ı nede AK Partide işinden istifa edip elindekini begenmeyen Burhanettin Kuru`yu ister.

yellow
14.11.2013 17:25:59
Sayın Kuru nun kendi kurduğu teşkilata sorarsan bir değil yüz adım önde, bunu Sayın başbakanımız bildiğinden dolayı parti temayülünü göz ardı edip halk anketlerine bakacaktır, bununda sonucu apaçık ortadadır.Sayın Başbakan ın kaybeden birisine tekrar adaylık vermez diyenler de büyük yanılgı içerisindeler zira Sayın Menderes Türel de yaptığı onca hizmeye rağmen kazanamamış ve başbakan tekrar görevlendirmiştir.Sayın Kuru ne Siyasette ve yöneticilikte çok noksanları olan kardeşimiz, çok acemice hamleleri yüzünden aday gösterilecek en son aday adayıdır.Sayın Kuru biraz daha kendini yetiştirip olgunlaşırsa ileriki dönemlerde adau gösterilme şansı olabilir...

RIFAT DENIZ
14.11.2013 09:48:13
Ben bu habere gulerim.Sivas in tek baskani tek DEDE si Necaattin Celik. Hayirlisi ile gelmesi icin dua ediyoruz insallah. O zaman Sivas projeye doyacaktir.

Yusuf Tok
14.11.2013 09:47:23
Bu iş öyle koltuk sevdalılarının yapacağı iş değil Sivas`ı gereçekten seven ve Sivas`ı gerçekten daha ileriye taşıyabilecek vizyonu geniş Sivas sevdalısı olan şahsiyetlerin işidir. Bu göreve bu sebeplerden dolayı yakışacak ve o ağırlığı taşıyacak bir isim gelmek zorundadır. Bu isim de tabiki Necaattin Çelikdir. Bilgi birikim tecrübe ve saygınlığın bir arada bulunduğu tek isimdir. Sivas halkı kendisi için en iyi seçimi yapacaktır ve Necaattin Çelik isminde buluşacaktır..