BURASI SİDEMİR MAAŞLARI ÖDENDİ ELEKTRİK KESİLDİ

BURASI SİDEMİR MAAŞLARI ÖDENDİ ELEKTRİK KESİLDİ

BURASI SİDEMİR MAAŞLARI ÖDENDİ ELEKTRİK KESİLDİ

sidemir111

2012 yılını oldukça çalkantılı geçiren, işçi maaşlarını yatıramadığı için eylemlere sahne olan Sivas Demir Çelik Fabrikasında işler yoluna giriyor derken yeni bir olay patlak verdi. Elektrik borcundan dolayı SİDEMİR?de Cuma gününden bu yana elektrikler kesik durumda. İşçilerin maaşlarını ödeyen SİDEMİR bu defa elektrik faturasını yatırmadığı için elektrik kesintisine maruz kaldı.

Kayyum yönetiminde olan Sivas Demir Çelik Fabrikası, Türkiye?nin en büyük 500 şirketi arasında yer alırken aynı zamanda devlete en çok vergi borcu olan şirketlerin de başında geliyor. Uzun süredir çalışanlarının maaşlarını da veremeyen SİDEMİR, geçtiğimiz haftalarda işçilerin eylem yapmasına neden olmuştu. 2012 yılının en çok konuşulan şirketleri arasında yer alan SİDEMİR, 2013 yılını da sıkıntılarla geçireceğe benziyor. Çünkü fabrikanın, elektrik borcundan dolayı Cuma gününden bu yana elektrikleri kesilmiş durumda.

Geçtiğimiz hafta içerisinde maaşlarını alamadıkları için fabrikada iş bırakan ve kent meydanında açıklama yaparak yönetimi eleştiren işçiler, valiliğe giderek sorunlarına çözüm bulmak istedi. Valinin Salı ve Cuma Günleri maaşların kısım kısım ödeneceğini söylemesi üzerine dağılan işçiler söz verildiği gibi maaşlarını alsalar da Cuma gününden bu yana elektriğin kesilmiş olması işçilerdeki gelecek endişesini tazeledi.

Her bir kayyum yöneticisinin 10 bin TL maaşını her ay düzenli olarak almasına rağmen emek veren işçilerin maaşlarını aylarca alamaması üstüne bir de işçilerin işten çıkarılma korkusu bitmek bilmezken şimdi de şirketin elektriklerinin kesilmesi daha büyük endişeleri de beraberinde getirdi. Bu durum, işçilerin maaşlarını ödeyen şirket, faturayı ödeyemedi yorumlarına neden oldu. İşçi maaşlarının ödenmesinden sonra yeni bir olayın patlak vermesi, SİDEMİR?in bir tülü düzene giremeyeceğini bir kez daha gösterdi.



Anahtar Kelimeler: 0