BUNU DA GÖNDERECEĞİM

BUNU DA GÖNDERECEĞİM

BUNU DA GÖNDERECEĞİM

Şırnak Uludere`de şehit düşen Jandarma Er Musa Topaloğlu`nun cenazesi Sivas Asker Hastanesi`nden alındıktan sonra konvoy eşliğinde memleketine gönderildi.

Şırnak Uludere`de yol kenarına döşenen el yapımı patlayıcının Pkk`lı teröristlerce patlatılması üzerine terhisine 4 ay kala şehit düşen jandarma er Musa Topaloğlu`nun cenazesi Sivas Asker Hastanesi`nden alındıktan sonra konvoy eşliğinde memleketi Ulaş İlçesi`ne bağlı Küpeli Köyü`ne getirildi. Şehidin ailesinin bulunduğu evin önünde çoğunluğu kadınlardan oluşan yüzlerce kişi, cenaze aracını karşıladı.

Şehit babası Fatih Topaloğlu komşu ve yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalışırken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin evinin önündeki müştemilat olarak kullanılan binaya, şehit er Topaloğlu`nun askere giderken yazılan adı dikkat çekti.

Evin önünde şehit er Musa Topaloğlu için helallik alınmasının ardından cenazesi, törenin yapılacağı köy girişindeki alana götürüldü. Şehidin tören alanındaki Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan baba Fatih Topaloğlu, küçük kardeşi Oğuzhan Topaloğlu ve diğer yakınları gözyaşı döktü.

Acı haber nedeni ile uzun süre kendine gelemeyen ve sakinleştirici iğne vurulan annesi Serpil Topaloğlu da törenin yapılacağı alana kadın subaylar eşliğinde getirildi. Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Zübeyr Kemelek, Ak Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Sivas 5`inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, askerler, şehidin yakınları, köylüler ve kent merkezinden gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tören öncesi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehidin babası ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Cenaze törenine katılmak üzere köye gelen Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara ve Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, acılı ailenin yanından ayrılmadı. Tuğgeneral Özkara ve İlter, şehidin 13 yaşındaki kardeşi Oğuzhan ve 7 yaşındaki kardeşi Leyla Topaloğlu`na da ilgi gösterdi. Baba Topaloğlu, kendilerine başsağlığı dileyen Jandarma Bölge Komutanı Özkara`ya seslenerek, "Şehidimin kanını yerde koymayın" diye konuştu.

Bu arada alanda bekleyen şehit babası Fatih Topaloğlu ve bazı yakınlarının yırtık ayakkabıları da dikkat çekti. Acılı baba, küçük oğlu Oğuzhan`ı ise bir an olsun yanından ayırmadı. Baba Topaloğlu`nun Tokat`ta taşeron şirkette asfalt işçisi olarak çalıştığı öğrenildi.

İkindi namazının kılınmasının ardından tören alanında şehidin özgeçmişi okundu. 5 kardeşin en büyüğü olan şehit için daha sonra cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını İl Müftüsü Yusuf Şahin kıldırdı. Cenaze namazının kılınmasının ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehidin cenazesi bir süre taşındıktan sonra, cenazeye katılanlar tarafından omuzlandı. Köy meydanı içerisindeki mezarlık alanına götürülen şehit jandarma er Musa Topaloğlu`nun cenazesi, burada dualar ve gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı ve fotoğrafı ise babasına teslim edildi.



Anahtar Kelimeler: 0