BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Sivas Belediyesi geçtiğimiz hafta yine eski sanayi bölgesinde bazı dükkanları mühürlemesiyle gündeme gelmişti. Belediye ile sanayi esnafı arasındaki uyuşmazlığın devam ettiği bu süreçte yine eski sanayi bölgesinde Atatürk Caddesi?ne bakan boş bir dükkânın

Sivas Belediyesi geçtiğimiz hafta yine eski sanayi bölgesinde bazı dükkanları mühürlemesiyle gündeme gelmişti. Belediye ile sanayi esnafı arasındaki uyuşmazlığın devam ettiği bu süreçte yine eski sanayi bölgesinde Atatürk Caddesi’ne bakan boş bir dükkânın BBP Seçim Bürosu olarak açılması özellikle eski sanayi esnafının tepkisine yol açtı.

Sivas Belediyesi geçtiğimiz günlerde eski sanayi bölgesinde yine dükkânların mühürlenmesiyle gündeme gelmişti. Esnafların kısa süreliğine dükkânlarını fırsat bilerek mühür vuran Belediye, şimdi de yine eski sanayide bulunan boş bir dükkânı BBP seçim bürosu olarak kullanmaya başladı.

Bilindiği gibi Sivas Belediyesi yıllardır eski sanayi bölgesinde Türkiye’nin prestij projesi olarak lanse edilmeye çalışılan Turkuaz Projesi’nde bu zamana kadar neredeyse hiçbir işlem yapamadı.

Esnafla kavgalı duruma düşen Sivas Belediyesi geride kalan sürece rağmen, eski sanayi esnafıyla ortak bir nokta bulamadı. Eski sanayi bölgesinde bulunan esnafların büyük bir çoğunluğunun söz konusu projeye karşı çıkmadığı bilinirken, Belediye’nin dükkânlara değerinin çok altında bir fiyat teklif edildiği artık her kesim tarafından biliniyor.

Dükkânlarını yok pahasına vermek istemeyen eski sanayi esnafı ise Sivas Belediyesi aleyhine dava açarak hakkını arama yoluna gitmişti. Ancak bunlara rağmen Belediye’nin tutumundan taviz vermediği gözlemlenirken, eski sanayide yaşanan süreçte tam bir muammaya dönüşmüştü.

Tüm bu yaşananların ardından geçtiğimiz günlerde eski sanayi bölgesinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan boş bir dükkânın Büyük Birlik Partisi seçim bürosu olarak açılmasına ise eski sanayi esnafından büyük tepki geldi.

Eski sanayi bölgesindeki esnaflar için adeta işkenceye dönüşen bu bilinmezliğin ardından yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Büyük Birlik Partisi’nin eski sanayi bölgesindeki dükkânı seçim bürosu olarak kullanmasının sanayi esnafıyla dalga geçildiği yorumlarına neden oldu.