BU MUDUR İŞTE BUDUR

BU MUDUR İŞTE BUDUR

İleri saat uygulaması nedeniyle, geçen yıl okul giriş saatlerinin 9?a kaydırılması eğitimde kaosa neden olmuştu. Bu sene Valiliğin bu sıkıntıya müsaade etmemesi büyük takdir topladı. Ufak bir ayarlama ile okul giriş saatlerinin 8.30?da kalması birçok olum

İleri saat uygulaması nedeniyle, geçen yıl okul giriş saatlerinin 9’a kaydırılması eğitimde kaosa neden olmuştu. Bu sene Valiliğin bu sıkıntıya müsaade etmemesi büyük takdir topladı. Ufak bir ayarlama ile okul giriş saatlerinin 8.30’da kalması birçok olumsuzluğu önledi.

Sivas’ta güzel şeyler de olmaya başladı. Özellikle ileri saat uygulaması ile eğitimde sıkıntılar yaşanırken, bu sene Sivas Valiliği buna müsaade etmedi. Okul giriş saatlerinin 9’a alınması neticesinde birçok olumsuzluk yaşanırken tepkiler de dinmiyordu. Geçen yıl tepkilere aldırmayıp kulak tıkayan İl Milli Eğitimin bu anlamsız tavrını Sivas Valiliği güzel bir uygulama ile bertaraf etti.

5. ve 6. Sınıfların fazla ders gördüğü bilinirken, okula giriş saatlerinin 9’a alınması durumunda, çocukların eve geç gideceği ve bunun da bazı sosyal olumsuzluklara zemin hazırlayacağı duyarlı eğitimcilerce dile getiriliyordu. Geçen sene velilerin de tepki gösterdiği bu uygulamaya bu sene geçilmemesi isteniyordu.

Küçük gibi gözüken lakin çok önemli olan ileri saat uygulamasına rağmen okul giriş saatlerinin 8.30 olarak kalması birçok olumsuzluğu şimdiden engellediği eğitimcilerce ifade ediliyor. Vali Alim Barut ve Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı’nın, geçen yıl bir çok olumsuzluğa neden olan okul saatlerinin değiştirilmemesi hususunda veli ve öğrencilerden yana tutum sergilemeleri kamuoyunca takdirle karşılandı.