BU ADALETSİZLİK NEDEN

BU ADALETSİZLİK NEDEN

Ülkemizin en büyük sorunu haline gelen liyakat ve adalet ikilemi ilimizde de çoğu kurumda yapılan uygulamalarla gözler önüne seriliyor. Bu adaletsizlik ve liyakatsizlik sonucu bir yerlere gelirken haklar yeniyor...

Cumhuriyet Üniversitesinde yaşanan göreve alma, görevde yükselme, ünvan verilme gibi uygulamalar artık yeter dedirtecek cinsten.

Yıllardır aynı uygulamalar devam ederken seçilen rektörlerin özellikle kendine yakın isimleri bir yerlere getirmeleri, siyasi iktidarın veya seçilmişlerin istekleri doğrultusunda kişiye özel kadrolar oluşturulması, hak edenlerin yıllarca dirsek çürüterek ömürlerini verdikleri ünvanlarını vermemeleri veya açılan bu kişiye özel kadrolarda mülakat yoluyla elenmeleri, görevde yükselmelerde yine sınav sonuçlarında üst sıralarda olanların mülakat gibi yanlış günümüz gerçeğiyle bir şekilde elenerek umutlarının tüketilmesi artık dur denilmesi gereken yapıya büründü.

Özellikle AK Parti iktidarı ile din ve vicdanın ağır bastığı şekilde yönetilmesi beklenen kurumlarda bu uygulamaların alenen yapılması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Hak ettikleri ünvanların verilmediği isimlerin hem maddi hem manevi olarak yıllarca haklarının bir şekilde yenilmesi sonrasında bu uygulamaları yapanların vicdanlarının ne derece rahat olduğu bu yanlış uygulamalar sonrasında yaşadıkları hak kayıplarının hangi gerekçelerle yapıldığı da sorgulanıyor.

Yine Cumhuriyet Üniversitesinde yaşanan görevde yükselme sınavlarında puanları yüksek olan bir çok isim alt sıralarda yer alan isimler karşısında mülakat sonucu elendi. Yazılı sınavlarda başarılı olanların mülakatlarda nasıl elendiği ise büyük merak konusu.

Bir şekilde oturdukları koltuklara güç vererek adalet dağıtması beklenen isimlerin doğrudan insanların hem haklarının yenmesine göz yumması hem de gelecek umutlarını tüketmesi ise kamuoyunda büyük tepki ile karşılanıyor.

Artık insanlar eş, dost, akraba, siyasi bağ, koltuk sahibi yakını gibi bir çok nedenle birilerini liyakatten uzak bir şekilde kollanmalarından bıktıklarını dile getirmekteler.

 



Anahtar Kelimeler: ADALETSİZLİK NEDEN
GALİP SÖNMEZ
11.04.2023 06:08:22
Yapılan haksızlıkları bu yetkilinin yüzüne de söyledim.Kendisine ve diğerlerine de hakkımı helal etmiyorum ve etmeyeceğim.Onları Cenab-Aiiah'a,havale ediyorum.

AYŞE ÜNAL
11.04.2023 13:31:55
ÜNİVERSİTEYE AİT VAKIF OKULLARI VARDI VE ÇOK BAŞARILI İDİ NE OLDU NE BİTTİ İSE KAR EDEN BAŞARILI OLAN TÜM FİZKİ DURUMU ARAZİİ KONUMU GÜZEL OLAN OKUL BİRİLERİNE BUNLARIN DÖNEMİNDE OLDU BİTTİYE GETİRİLEREK VERİLDİ.....

GALİP SÖNMEZ
12.04.2023 18:40:49
Mübarek ramazan ayındayız bunu idrak ediyoruz. Bu mübarek ayda kul hakkı hiç akla gelmiyor mu.Hiç vicdanen rahatsızlık yaratmıyor mu. Yoksa kul hakkı diye bir şey yok mu.Yalnız hak,hukuk,adalet ve liyakat her zaman ,her yerde lazım diye düsünüyorun.Adalet de bir gün gelir herkese lazım olur.

Camal Karaca
20.04.2023 11:57:58
Artık birileri dur demeden önce grafikerlik mezunu biricik oğlumu(Emre mi) da öğretim görevlisi olarak yerleştiriyim ondan sonra. yav hiç sormayın kerata kpss yoluyla bir yere giremiyor ne yapsak ne yapsak derken Alim aklıma geldi görüştük tamam Camal Abi deyince mutlu oldum, ama şimdi sizin bu haberleriniz oldu mu şimdi. bu gidişle Vakıf Bedduasına uğrayacaksınız uyarıyorum.

Ömer sönmez
30.04.2023 07:47:54
Sayın rektörümüz ve üniversite yönetimi CİMER'e 13/03/2023 tarihinde yaptığım resmi delillerle olan şikayetimi yasal süre zarfı 30 gün içerisinde cevaplayamadı.Tabiki şahsım bu durumu hem CİMER'e hem Kamu denetçiler kurumuna bildirdi.Çünkü devletimizde yazılı dilekçenin ilgili kurum tarafından cevaplanma süresi 30 gündür.Kanun ve yasalar makam mevki farketmeksizin her Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan vatandaş için vardır ve eşittir.Devletin verdiği kamu gücünü sistematik bir şekilde yıldırmaya yönelik uygulandığını resmi görevlendirmeler ile ispatlayan şahsım konuyu tüm ilgili kamu kurumlarına ve adalete taşımıştır.Adalet vakti saati gelince tecelli eder hep beraber izleyip göreceğiz kamu gücünü mobbing icin kullanırsan devletimizde mutlak gerekli merciler bu yasa dışı işlemin hesabını yasalar eşliğinde soracaktır.Hep birlikte göreceğiz