BOYRAZ'DAN BEKLENTİ ÇOK

BOYRAZ

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Osman Boyraz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı olması büyük bir sevinçle karşılandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Osman Boyraz'ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı olması büyük bir sevinçle karşılandı.
Bu atamayı şehrimizin lokomotif kuruluşu Türasaş Sivas Bölge Müdürlüğü için iyi bir fırsat olarak değerlendirmek gerekiyor. Son yıllarda şaşı bakışları tersine çeviren Sivas Bölge Müdürlüğü; yeni projelerle daha da büyümek isteyen kuruluşun önünü de açacaktır. Bunun için siyasi destek yanında bürokratik destek çok önemli.

Duyumlara göre Ulaştırma Bakanlığında; TÜRASAŞ, TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş sevgili hemsehrimize bağlanıyor. Bu ciddi anlamda bulunmaz bir fırsat. Yıllar önce yük vagonunda lojistik köy olma sloganı ile yola çıkılan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi hızla hedeflere ulaşır hale getirilir. Böylece Türasaş ve özel sektörün sıkıntıları bir nebzede olsa azalır. Çok farklı iş kollarının yer alması beklenen Demirağ Organize Sanayi Bölgesi cazibe merkezine dönüştürülür ve yük vagonunu dünyaya pazarlayan bir merkez olur. Hammadde ve yarı mamul maddelerin temmininde güçlük çekilmez, büyük toptan satıcılar ile ihracatçı ve ithalatçılar gelir. bir adım ötesi serbest bölge ilan edilerek gümrük, pazarlama gibi avantajlardan yararlanılır. Dökümcülerden talaşlı imalatçılara, dövme presçilerden konstrüksiyonculara kadar pek çok iş kolu ile istihdam yaratır.

Özellikle Türasaş Sivas Bölge Müdürlüğünün ihtiyacı olan personel alımlarında adım atar. En son toplu halde 1997 yılında 450 kişilik istihdamdan sonra Sivas Bölge Müdürlüğü ufak tefek alımlar yaptı ancak yetişmiş iş gücünün bilgi ve becerisini gelecek kuşaklara aktaracak toplu alımı bir türlü gerçekleştiremedi. Hemşehrimiz Osman BOYRAZ dan beklenti en az 500 kişilik bir istihdam için çalışmalar yapması olacaktır. Yine Beton Travers Fabrikası, TCDD ile TCDD Taşımacılık kurumlarının ihtiyacı olan personelle de ilgileneceği düşünülürse bu sayı çok daha fazla olacağa benziyor. Ayrıca yine duyumlarımız Boji Fabrikası için çalışmalar hız kazanmış durumda, ihalelerin bittiği, tezgah ve tesislerin montajına başlanacağı güzel haberler arasında. Boji Fabrikasının ilave istihdam yaratacağı ise daha güzel bir haber. Liyakat ehli bir kaç kişinin neleri değiştireceğinin en güzel örnekleri bunlar.

İnşallah hemşehrimiz Osman BOYRAZ bu gelişmelere ve ihtiyaçlara duyarsız kalmaz ve bu güzide kurumun ülke ekonomisine katkılarının artması için emek verir. Bu büyük fırsat değerlendirilirse aynı zamanda eğer istihdam genişletirse Sivaslının gönlünde çok farklı bir yerde olacak ve unutulmayacaktır. İstanbul Milletvekili iken yapamadıklarının kat kat fazlasını Bakan Yardımcılığı ile yapabileceğini düşünüyoruz. Aklı selim ulaştırma kökenli danışmanlar ile bu beklentiler için çalışması ve sonuçlandırması halinde şehrin efsaneleri arasında yerini alacaktır.



Anahtar Kelimeler: BOYRAZ' BEKLENTİ
Ali Cengiz
12.09.2023 13:10:13
Osman bey, vekilken hangi hizmetlerde bulunmuş ta bakan yardımcısı iken bir hizmet bekliyorsunuz.. Veya bilgin vekilken ne hizmetlerde bulundu da önce bakan yardımcısı sonra belediye başkanı oldu... veya ismet yılmaz veya ...diğerleri.. Sivas'ın durumu ortada, güldürmeyin adamı. bir de şu caddelere bulvarlara siyasi yardakçılık niyetiyle isimler vermeyi bırakın, bu da komik duruyor..