BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ!

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ!

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, dün düzenlediği basın toplantısında 2014 bütçesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2014 yılı ücretlerinde memurun, işçinin ve asgari ücretlinin düşünülmedi

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, dün düzenlediği basın toplantısında 2014 bütçesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2014 yılı ücretlerinde memurun, işçinin ve asgari ücretlinin düşünülmediğini vurgulayan Albayrak, “Bu Böyle Gelmiş, Böyle Gitmez” dedi.

 2014 yılı bütçesinde faiz lobisi düşünüldüğünü ama memur, işçi, çiftçi, esnaf, emekli, asgari ücretli düşünülmediğini kaydeden Türk Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, “TBMM’de görüşülen 2014 yılı bütçesi ağır bir mali disiplin bütçesi olarak hazırlanmış, bütçenin bütün yükü ücretli çalışanlar üzerine yüklenmiştir” dedi.

2014 yılında ülkedeki toplam gelir vergisinin % 62,6’sı ücretli çalışanlardan, dar ve sabit gelirlilerden alınacağını kaydeden Albayrak, OECD içinde en yüksek dolaylı verginin Türkiye’de olduğunu belirtti. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Albayrak açıklamasında şunları kaydetti:

“Hali hazırda ülkemizde üretilen toplam mal ve hizmetlerin yaklaşık %94’ü en zengin kesime, %6’sı ise en fakir kesime gitmektedir. Buna karşın bu kesimden toplanan vergiler, ülkenin en zenginlerinden alınan vergilerin kat be kat üzerindedir.

Bu durumun sebebi dolaylı vergi sistemidir ve kişilerden gelirleriyle orantılı vergi toplanmamaktadır. Görünen o ki, 2014 yılında da iktidar milletin sırtına binerek bütçeyi oluşturmayı planlamıştır. Bununla birlikte bütçenin % 12’si de faiz ödemelerine gidecektir.”

Toplu sözleşmede memurların yüz üstü bırakıldığını ve yangından kaçar gibi pazarlıktan kaçıldığını vurgulayan Albayrak, “Ne kadar reklam yaparlarsa yapsınlar, bu toplu sözleşme defoludur. Bilindiği gibi masa başı oyunlarıyla 2014 yılında memur maaşlarına yalnızca 123 TL zam yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.

Bunların dışında memur maaşlarındaki hiçbir kaleme artış yapılmayacağını belirten Albayrak şöyle devam etti:

“123 TL’lik artış en düşük maaşa % 6,8; ortalama maaşa da % 5,1 zam demektir. TÜİK’in dün açıkladığı resmi rakamlara göre şu anda yıllık enflasyon % 7,32’dir. Ekonomide her şeyin yolunda gittiğini varsaydığımızda bile 2014’te maaşlar, her şartta enflasyonun gerisinde kalacak ama memurlara enflasyon farkı ödemesi de yapılmayacaktır.”

Bu vurdumduymaz anlayış yüzünden memurlarımızın ve emeklilerin sorunları 2 yıl boyunca görüşülmemek üzere, 2015 yılındaki toplu sözleşme görüşmelerine kadar rafa kaldırılmış, sümen altı edildiğini belirten Türk Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Nurullah Albayrak açıklamasını şöyle tamamladı:

“Kısaca memur masada unutulmuştur. Soruyorum sizlere, bu mudur tarihi başarı? Bu mudur son 50 yılın en başarılı toplu sözleşmesi? Malum sendikanın, bırakın doğru dürüst bir zam almayı, enflasyon farkını dahi akıllarına getiremediğini, memurun elde edeceği üç kuruşu bile masada bıraktı. Daha dün LPG’ye % 12 zam yapılan; son bir yılda patatesin % 93; kuru fasulyenin % 46; ilacın % 25; ekmeğin % 13; kuru soğanın % 12; peynirin % 11 zamlandığı bir ülkede; maaşlara % 5,1 zam yapılmasını davul zurnayla kutlamak mıdır sendikacılık?

Böyle gelmiş, böyle gitmez. Hükümet bütçe görüşmeleri sırasında taleplerimize olumlu cevap vermezse, 28 Aralık’ta tüm Türkiye genelindeki teşkilatlarımızın da katılımıyla Ankara Sakarya caddesinde geniş çaplı bir eylem yaparak 2014 yılı bütçesini bir kez daha protesto edeceğiz.”

BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ!




VATANSEVER
13.12.2013 15:01:05
İlahi komedya Bunlar beni çok güldürüyor. Koray AYDIN ı ne çabuk unuttular