BİZİM ÇOCUKLAR UEFA 2024 İÇİN LİDER BITIRDI

BİZİM ÇOCUKLAR UEFA 2024 İÇİN  LİDER BITIRDI

A Milli futbol takımımız  (EURO 2024) Elemeleri D Grubu sekizinci ve son haftasında Galler ile deplasmanda karşılaştı  Milli Takımımız beraberlik yetecekti  bizde gurup lideri olarak Avrupa ya gidecektik  aynen öyle oldu  karşılaşmadan 1-1 beraberlikle ayrıldık ve Almanya biletini cebimize koyduk.

Gallerle   Cardiff City'de oynanan karşılaşmada Galler'in golü  musabakanin ilk dakikalarinda Neco Williams'tan geldi. Milli Takımımızın golü ise  penaltıdan Yusuf Yazıcı kaydetti.

Bu mücadele öncesi EURO 2024'e katılmayı garantileyen ve liderlik için sahaya çıkan Ay-Yıldızlılar, 17 puanla tarihinde ilk kez bir turnuvaya grup lideri olarak katılmaya hak kazandı.

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası, Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran - 14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.

EURO 2024'ün kura çekimi ise 2 Aralık'ta Hamburg'da gerçekleştirilecek ve A Milli Takımımız, kura çekimine ikinci torbadan katılacak.

Milli Takımımimız Avrupa Şampiyonası macerası bir göz atalimmi...? 
EURO 1996
Türkiye, Avrupa Şampiyonası'na ilk kez 1996 yılında katıldı. Milli takım, eleme grubunda İsviçre, İsveç, Macaristan ve İzlanda ile mücadele etti.

Ay-yıldızlı ekip 17 puanlı lider İsviçre'nin ardından 15 puanla ikinci olarak, İngiltere'nin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvaya katılma hakkını kazanmıştı.

EURO 2000
Milli Takım, 2000 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda ise Almanya, Finlandiya, Kuzey İrlanda ve Moldova ile yer aldı. Oynadığı 8 maçta 17 puan toplayan Türkiye, 19 puanlı Almanya'nın gerisinde ikinci sırada grup aşamasını tamamladı.

Türkiye, İrlanda Cumhuriyeti ile oynadığı play-off maçlarında deplasmanda 1-1, sahasında da golsüz berabere kaldı ve deplasman golü kuralıyla adını Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği EURO 2000'e adını yazdırdı.
EURO 2008
Ay-yıldızlı ekip 2008 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Yunanistan, Norveç, Bosna Hersek, Moldova, Macaristan ve Malta ile karşı karşıya geldi.

Grubu 12 maçta topladığı 24 puanla ikinci sırada bitirdi ve 31 puanla lider olan Yunanistan'ın ardından adını yarı finale kadar yükseleceği EURO 2008'e yazdırdı.

EURO 2016
Türkiye, EURO 2016'ya katılmak için ise eleme grubu aşamasında Çekya, İzlanda, Hollanda, Kazakistan ve Letonya ile karşılaştı.

Milli takım, 10 maç sonunda Çekya ve İzlanda'nın ardında 18 puan ile 3. sırada yer aldı. Türkiye, tüm grupların en iyi 3.'sü olarak Fransa'nın ev sahipliğindeki turnuvaya katılma hakkını elde etti.

EURO 2020
Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na grup lideri olarak katılma iddiasını son maça kadar sürdürdü ancak Fransa grup lideri olarak adını EURO 2020'ye yazdırdı.

Eleme grubunda ay-yıldızlı ekip Fransa, İzlanda, Arnavutluk,bu Andorra ve Moldova ile mücadele etti. Türkiye, 25 puanlı Fransa'nın 2 puan gerisinde ikinci sırada yer alarak EURO 2020'nin yolunu tuttuk.



Anahtar Kelimeler: BİZİM ÇOCUKLAR LİDER BITIRDI