BİZ AÇMADIK BAKAN AÇTI ? BAKAN İMZALI SORUŞTURMA

BİZ AÇMADIK BAKAN AÇTI ? BAKAN İMZALI SORUŞTURMA

BİZ AÇMADIK BAKAN AÇTI ? BAKAN İMZALI SORUŞTURMA

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp`ün de içerisinde bulunduğu 62 kişi hakkında başlatılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in imzası ile başlatılan soruşturmayı gazete sütunlarına daha önce taşımıştık. Ancak haber Sivas belediyesi tarafından tekzip edilmiş mahkemeye intikal etmişti. Belediye lehine karar verilmiş gazetemiz ise soruşturma evrakları ile birlikte itirazda bulunmuştu. Ne yazık ki Bakan İdris Naim Şahin tarafından imzalanan soruşturma evrakına dayalı olarak ve bu evraktan alıntılarla hazırlanan ismi geçen 62 kişininde isminin eksiksiz olarak yayınlandığı gazetemiz haberi itirizı da mahkeme hakimi tarafından reddedilmiş. Tekzip metninin yayınlanması yönünde karar verilmişti. Belediye tarafından gönderilen ve hakim tarafından onaylanan tekzip metninin tamamında haber hakkında açıklama veya cevap yerine tamamen gazetemizi iftira ve yalan haber yapmakla suçlayarak soruşturma açılan 62 kişiyi suçlu ilan etmiş şeklinde yorumlara yer verilmiştir. Gazetemiz tarafından yayınlanan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından imzalanan, Sivas Belediyesi tarafından cevap ve düzeltme metni gönderilen, 1. Sulh Ceza mahkemisinin kararına itiraz sonrası 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yayınlama kararı verilen tekzip metnine konu olan haberi ve soruşturma evrakının tamamını gazetemizde yayınlıyoruz.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eski Başkan Sami Aydın ve eski ve yeni dönemlerin Belediye Başkan Yardımcıları ile Meclis Üyeleri için soruşturma izni verilmesi ilimizde büyük yankı uyandırmıştı. Belediye?nin haksız kazanç sağlaması, birilerine imar işlerinde peşkeş çekilmesi, yıkılması gereken kaçak binaların yıkılmasını önleyerek belediyeye araç aldırmaları ve birçok konularda haksızlık yapıldığı belirtilirken İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda kim haklı kim haksız ortaya çıkacak.

Uzun süredir dile getirilen bir takım iddialar hakkında yapılan incelemeler sonucunda İçişleri Bakanlığı İddialarda isimleri geçen şahıslar hakkında soruşturma açılması konusunda onay verdi. Bu kişiler hakkında iddia edilen suçlar ise raporda şöyle belirtildi.

Paşa Bey Oteli?nin teras katının imar mevzuatına aykırı olarak yapıldığı; yapı hakkında yıkım kararı alınmasına rağmen yıkımın gerçekleştirilmediği yıkım yapılmaması karşılığında Belediye?ye araç alındığı.

Yeni Mahallede yapılan Kaptan inşaata ait binanın altında bulunan Dükkânın deposunun kaldırımın altında olduğu bilinmesine rağmen proje dışına çıkarak Belediye tarafından ruhsat verilmesi.

Doğu Kentte yapımı devam eden S.S. Selçuklu Yapı Kooperatifi ve Alperen Yapı konut Firmalarına ait inşaatlara 2008 yılında 4?er kata müsaade edilirken 2009 yılında 8?e kata izin verildiği.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanan kâğıt ve kartonların kimlere ne kadara satıldığının bilinmediği.

Belediye ve Özbelsan A.Ş. personelinden basın ile iç içe olan kişilerin, Belediye?yi eleştirmeleri sonucunda ya yer değişikliği ya da maaş artıcı uygulamasına tabi tutuldukları; bu uygulamaların Belediye içerisinde yanlışlıkların gün yüzüne çıkmasını engellemek için yapıldığı.

Belediye tarafından yapılan Sıcak Çermik işletmesinin usulsüz olarak kiraya verilmesi.

Çeşitli konularda haklarında soruşturma başlatılmasına karar verilen kişilerin isimleri şu şekilde; ?Doğan Ürgüp, Sami Aydın, Dursun Taşpınar, Orhan Demirok, A.Turan Kebapçı, Mustafa Er, Nedim Kangal, Yusuf Koç, Kaya Yılmaz, Cafer Çongar, Ö. Faruk Çınargil, İbrahim Yıldız, Mustafa Turan, Kadir Soykök, Hayri Köse, Yüksel Yiğit, Semanur Hasbek, Faruk Altun, Sami Çerik, Osman Kösedağı, Atila Yüksel, A. Turan Selamet, Selami Alcalı, Tuğba Yalçın, Meryem Üstündağ, Faruk Haral, A. Turan Çepken, Mustafa Çimen, H. Naci SÜHA, M.Akif Er, Adem Eymir, Y. Ziya Suata, Yusuf Tanrıverdi, Zekeriya Gülüm, Ali Kaplan, Abdurrahim Ceyhan, Ali Aksoy, Adem Dumanlı, Fikri Karabulut, Nihat Bulut, Hüseyin Kaptan, Hamit Mercan, Selahattin Karadayı, Yılmaz Uysal, Mehmet Avcı, Bünyamin Çoban, Metin Caymaz, Mehmet Tekin, Bilal Duman, Adem Taş, Baki Öztürk, Hasan Becit, Zafer Demirok, Ahmet Yıldız, Vedat Altun, Rasim Aslan, Fatih Demir, H. Ali Uygun, Ahmet Karababa, Bilal Demir ve Vahap Dizikaraoğlu.?

Soruşturmanın tam metni 6. ve 7. Sayfalarda?



Anahtar Kelimeler: 0