BİR YIL GEÇTİ ANKET AÇIKLANMADI

BİR YIL GEÇTİ ANKET AÇIKLANMADI

TCDD tarafından geçtiğimiz yıl yapılan Hızlı Tren Garı anketinin sonuçları halen açıklanmadı. 2016?da faaliyete girmesi beklenen Hızlı Tren Projesiyle birlikte ilimize yapılması planlanan Gar binası ile ilgili anket yapılmıştı. 1 ay boyunca oylaması devam

Hızlı Tren Garından Ses Yok!

TCDD tarafından geçtiğimiz yıl yapılan Hızlı Tren Garı anketinin sonuçları halen açıklanmadı. 2016’da faaliyete girmesi beklenen Hızlı Tren Projesiyle birlikte ilimize yapılması planlanan Gar binası ile ilgili anket yapılmıştı. 1 ay boyunca oylaması devam eden ankette 5 ayrı proje beğeniye sunulmuştu. Ancak aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen anket sonuçları açıklanmadı.

İlimizde 2016 yılında tamamlanması beklenen Ankara – Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde ilimize yapılması planlanan anket sonuçları aradan bir yıl geçmesine rağmen halen açıklanmadı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Ekim ayında TCDD tarafından ilimize yapılması planlanan Hızlı Tren Garı için 5 ayrı proje hazırlanmış ve projelerin fotoğrafları TCDD resmi sitesinde oylamaya sunulmuştu. Halk tarafından en çok beğeni toplayan Proje ilimizde uygulanacaktı.

1 ay boyunca TCDD’nin internet sitesinde oylamaya sunulan anket sonuçları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıklanacağı duyurulmuştu. Ancak aradan 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen anket sonuçları ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı.

Ankara- Sivas hızlı tren projesinde çalışmalar devam ederken, projenin 2016 yılında tamamlanması planlanıyor. Hızlı tren faaliyete geçtiğinde Ankara-Sivas arasındaki 5 saatlik yolculuk süresi 3,5 saate inecek. Sivaslıların sabırsızlıkla beklediği hızlı trenin hayali kurulurken bir yandan da Sivas’a yapılacak olan hızlı tren garı da merak edilmeye devam ediyor.

Şehir merkezine yakın bir bölgede olacağı Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı müsteşarı Habip Soluk tarafından belirtilen, ancak tam olarak yeri açıklanmayan gar binası için toprak mahsulleri ofisinin bulunduğu bölgeye yapılması bekleniyor.

Diğer taraftan da gerek Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin ilimizden geçtiği güzergah hakkında gerekse Hızlı Tren Garı’nın mevkisi hakkında kamuoyunda tartışmalar devam ediyor. Ancak hem güzergâhın hem de tren garının yeri ve projeleri kesinlik kazandığı ve bu yönde çalışmaların devam ettirildiği ifade ediliyor.

Sivas’a yapılacak olan hızlı tren garı için geçtiğimiz aylarda bir anket düzenlenmişti. TCDD’nin resmi internet sitesinde yer alan ankette 5 adet farklı hızlı tren garı mimari örneği yer almıştı.