BİR YANLIŞ YIKIM HİKÂYESİ DAHA!

BİR YANLIŞ YIKIM HİKÂYESİ DAHA!

BİR YANLIŞ YIKIM HİKÂYESİ DAHA!

Turkuaz Projesi?nin temellerini bir türlü atamayan Sivas Belediyesi eski sanayideki hatalı yıkımlara devam ediyor. Muvafakatname verenlerin dükkânlarını yıkım çalışmalarına devam eden ekipler, yıkım yapılan dükkânın bitişiğindeki dükkanın da duvarını yıktı. Hatasını kabul eden Belediye, ellerine tuğlayı harcı alarak duvarı yeniden onarmaya başladı.

Turkuaz Projesini Eski Sanayi bölgesinde hayata geçirmek adına muvafakatname veren esnafın dükkânlarının yıkım işlemlerini devam ettiren Sivas Belediyesi daha önce olduğu gibi yine yıkım esnasında, muvafakat vermeyen dükkânın duvarını da yıktı.

Aylardır eski sanayideki yıkımları bir türlü bitiremeyen Sivas Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz aylarda da bir dükkânın yıkımı esnasında hemen bitişiğindeki dükkâna da zarar vermişti. Bu yıkım sonrasında operatörlerin acemi olduğu gerekçesi gösterilmişti.

Bu yıkım sonrasında da Belediye işçileriyle dükkân sahibi esnaf arasında bazı tartışmalar çıkmasının ardından Sivas Belediyesi yetkililerinin hatalarını kabullenmesinin ardından dükkânın yıkılan duvarını yeniden yapmak için kolları sıvadı.

Sivas Belediyesi?ne ait kamyonla getirilen tuğlalar ile yine Belediye?nin ekipleri tarafından yıkılan duvarın onarılması çalışmaları başlatıldı.

Yine bilindiği üzere Sivas Belediyesi ekipleri geçtiğimiz aylarda da hastanede tedavi gören bir esnafın dükkânı muvafakat vermediği halde habersiz yıkmıştı. Hastaneden çıktığında dükkânının yıkıldığını görünce şok olan vatandaş soluğu Adliye?de alarak, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve yıkımı gerçekleştiren ekiplerden şikâyetçi olmuştu.



Anahtar Kelimeler: 0