Bir Yalnızlık Hikayesi… Hamidiye Millet Bahçesi

Bir Yalnızlık Hikayesi… Hamidiye Millet Bahçesi

Yanlış yapılan yatırımlar... yanlış yapılan yatırımlar üzerine yapılan pervasız ısrarlar... Valisi olan köy ibaresinin karşılığı olan Sivas'ta ki müdürcüklerin ve seçilmiş tahifesinin oyunları...

Büyük umutlarla yapımına başlanılan ancak gelinen noktada, Hamidiye Millet Bahçesi yalnızlığa mahkum edildi.

Havalimanı kavşağında yer alan Haralar bölgesi denilen alanda yapımına başlanılan 2021 yılında tamamlanacağı ilan edilen Hamidiye Millet Bahçesinde tamamlanamayan merkezlerin, tam anlamı ile ne zaman faaliyete geçeceği Sivas’lılar tarafından merakla beklenmekte.

Sivas, Eski Valilerinden Sayın Salih Ayhan’ın üzerinde titizlikle durduğu ve çalışmaları yakından izlediği Hamidiye Millet Bahçesinde, Salih Ayhan’ın ardından nerdeyse tam bir sessizlik hakim.

İhale edilen işyerlerinin faaliyetlere başlamamasında ki en önemli etkenin ulaşım sıkıntısı olduğu belirtilmekte. Bahçe içerisinde faaliyet gösteren birkaç esnafında seneye ticari faaliyetlerini sürdüreceği muamma.

Polis Lojmanları ve yeni Toki hattında çalışan otobüslerin, Hamidiye Millet Bahçesine yönlendirilmesi ile sadece aracı olanların ve şehir dışından gelenlerin gittiği bir alandan ziyade şehirde yaşayanların da günübirlik vakit geçirebileceği bir bahçe olması istenilmekte.

Millet Bahçesi içerisinde faaliyete geçmesi planlanan merkezlerin bir an önce tamamlanarak, tüm Sivas’lıların ve dışardan gelecek misafirlerin faydalanabileceği duruma getirilmelidir.

Dünyada bir eşi olamayan Savaş Atları Müzesini içinde barındıran, Hamidiye Millet Bahçesinin tamamlanması ve ulaşımın kolay hale getirilmesi için yapılacak çalışmalar, Kayak Simülasyon Merkezinin taşınmasından daha fazla önem arzetmekte.