BİR SEÇİMİN ARDINDAN

BİR SEÇİMİN ARDINDAN

Ülkemiz çok önemli genel seçime 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yaptı ve ülkemiz beş sene daha yönetecek Meclisi ve Cumhurbaşkanını seçti.

Artık bu defter kapandı…

Şimdi daha hızlı çalışmalı ve ülkemizi koşar adımlarla gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmanın yolları aşılmalı.

Bu seçimlerde  meclis aritmetiğinin iktidardaki hükümetin lehine  sonuçlandığı ortada olup, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de %52 ve %48 olarak iktidardaki  Cumhurbaşkanımızın lehine sonuçlanmış oldu.

Burada dikkatimi çeken önemli iki gelişmeyi gündeme getirmek istiyorum.

Birincisi neden bizlerde gelişmiş batı demokrasilerinde olduğu gibi seçim sonuçlarını huzur içinde ve güven içinde huzurla TV lerden izleyemiyoruz. 

Aman  sandıklara sahip çıkın, aman ıslak imzalı tutanakları partiye ulaştırın ve neden ülkenin  en iyi sanatçıları tv ye çıkıp aman sayın vatandaşlar sandıklara sahip çıkın diye durmadan ikaz edip duruyorlar. Bizim de hakkımız değil mi huzur ve güven içinde evimizde hem  kahvemizi yudumlayıp hemde de keyiflice sonuçları izlemek. Bu güvensizlik neden? Neden YSK bu güveni bir türlü veremiyor? Geçmişte mühürsüz oyları geçersiz sayması ,belediye seçimlerinde bir zarftan çıkan 4 oydan birini iptal edip yeniden seçime gidilmesi bütün bunlar vatandaşlar üzerinde bir kuşku uyanmasına  sebep oldu.

İkinci konuya gelince; Sayın Kılıçdaroğlunun verdiği sana sözüm diyerek verdiği sözlere 

a- Ülkemizin nüfusunu ve yaşam tarzımızı adet gelenek ve göreneklerimizi etkileyen ekmeğimizi küçülten yapancıların belli bir zaman süreci içerisinde ülkelerine gönderilmesi. 

b- Kredi faizlerinin silinmesi ana paranın takvime bağlanarak ödenmesi 

c- Liyakatın ön plana  çıkartılması 

d- Mülakatın kaldırılması yüksek puan alan gençleri mülakatta elenmemeleri 

e- Emeklinin kurban bayramında 15.000 TL ikramiye verilmesi 

f- 18:26 yaşlarında gençlere 2500 TL verilmesi 

g- Çalışmayan  ev kadınlarına maaş bağlanması

ı- Depremzedelere bedava ev ve iş yeri ahır yapılması bunun için hiçbir ücret alınmaması

i- İstanbul sözleşmesinin  en kısa zamanda gündeme alınması 

j- Süleyman Şah Türbesi’nin hemen yerine konması 

k- Bayram ikramiyeleri emekli için asgari ücret seviyesine çıkarılması bayram ikramiyelerinin emekliler için asgari ücret seviyesine çıkarılması 

Bütün bunlar vatandaşlarımız tarafından kabul görmedi…

Aslında çok önemli bir gündem de olması gereken konulardı. Ama herhalde vatandaşa güven verici gelmedi ki kabul görmedi. Artık bu arada ne yapılması gerekir  bunu ben  bilemem ama mutlaka vatandaşa bir güven vermek gerekir



Anahtar Kelimeler: SEÇİMİN ARDINDAN