``BİR IRMAKTAN AYNI SU İKİ KERE AKMAZ``

``BİR IRMAKTAN AYNI SU İKİ KERE AKMAZ``

``BİR IRMAKTAN AYNI SU İKİ KERE AKMAZ``

Şehirlerde yüksek binaların çoğalması ve yaşam alanlarının daralmasından rahatsız olan insanları bir nebze olsun rahatlatmak amacıyla yoğun bir mesai içerisine girerek, bazı tesisler kurup bu işi çok iyi başaran belediyelerimiz, parklara yaptıkları ırmaklarla gerekse bir dere yatağının önünü keserek devr- i daim motorlarını çalıştırarak aynı suyu 2 değil 8,10 defa yani daim yerinde ise su bulanana kadar çevirip duruyorlar; halk çok mutlu büyük hizmet teşekkür ederiz. 

Hem dere dururken ırmakla kim uğraşsın tarihi zenginliklerimizle sadece övünüp duruyoruz. Dışarıdan güzide şehrimiz SİVAS ı ziyarete gelenleri meydanla Aksu arası dolaştırıp duruyoruz. Hanları, hamamları, medreseleri kim ne yapsın.

Her işin temiz olarak yapılanı kabul olup makul gördüğü gibi toplumun her kesimine de rahatlıkla hitap edebilir.

Bu da kişinin bireyin kalitesini en aşağıdan yukarıya taşımaya bir hayli yeter. Bu bir yöneticide olabilir; işçi de fark etmez.

Ne yazık ki temiz ve ak olarak yapılan her işi toplumca katledip kirletip bulandırmayı başarıyoruz maalesef; bu da bazı sorun ve sıkıntıları ard ardına getirmiş oluyor.

Gerek toplum olsun bazen de bir şehrin adını Eski Sanayi bölgesinde yaşanan wc krizi gibi ve buna benzer daha birçok olaylar sosyal medyada ön sıralara taşımaya yetiyor.

Üzücü bir olay şehrin geleceği için hiç olmasaydı iyiydi ama oldu napalım olmuş`a sabır metanet gösterip ölmüşü defnetmekten başka çare yok sonuçta,

Kalite düşüyor saygınlık azalıyor itibarın yerinde ise çoktan yeller esmiş.

Ortam düzen bozulup karmaşa ard ardına boy gösterince köşesinden izleyenler muhakkak mutluluğu yakalamışlardır.  Bir elinde çay bardağı diğerinde sigara ``gel ağam git paşam``

Kimin umrunda Analar Şehit evlatları için derinden ah çekerek yanıyor.                                                                            Kimin umrunda yetimlerin yüreği yaralı bir köşede sızlıyor.

Sonra hak hak diye çıkıp bağırılıyor. Fütursuzca meydanlarda ellerine üç beş kuruş sıkıştırılmış çoluk çocuk, sorsan ülkeyi kurtarmıştır. Biranelerde içki kadehinin son deminde.

Tarihini bilmeyen topluma bir faydası olmayan acemice içip yapılan hizmete de zarar veren şarkıcı manken isimlerini sorsan bir bir sayan besmeleyi dahi çekemeyen hatta bilmeyen yabancılaşmış sözlerle özünü sözünün kıymetini dahi bilmeyen bir nesil geliyor ki düşmana ne hacet sevinin analar babalar oğlumuz kızımız modern çağa ayak uydurmuş

Tarih zor ve acıklı yaşam hikâyeleriyle dolu kimse acıların sır olup kar beyaz karanlığa karıştığı sarı kamışı her karış toprağı kanlarla sulanmış Çanakkale boğaz harbini bir daha yaşamak istemiyor değil mi?

Ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy` un şu mısralarını hatırla(t)mak lazım

``Hey sıkılmaz ağlamazsan bari gülmekten utan``

Onurlu ve şereflice yaşanan her saniye övülmeye değer bence o yüzden menfaat uğruna yapılacak işlerden kaçınmak gerek.

Kanuni Sultan Süleyman`ın şu sözleriyle cümlelerimi tamamlamak istiyorum.

``Sen, bir sinek üzerime konmasın diye sakınıyorsun ama bilirsin ki yılan karıncayı yiyip bitirecek.``



Anahtar Kelimeler: 0